Ποια σχέση έχει ο Χάρισον Φορντ με την κλιματική αλλαγή

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Χάρισον Φορντ άδραξε την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς φόρουμ στο Ντουμπάι, για να καταγγείλει τις θέσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κι άλλων ηγετών της διεθνούς κοινότητας, που απορρίπτουν την κλιματική αλλαγή. Ότι παντού, σε ολόκληρο τον κόσμο, ηγέτες, ιδίως στην ίδια του τη χώρα, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους στο υπάρχον σύστημα, απορρίπτουν ή μειώνουν την επιστήμη, είπε ο κινηματογραφικός αστέρας κατά τη διάρκεια του World Government Summit, μιας ετήσιας συνόδου για την παγκόσμια διακυβέρνηση.

Ο 76χρονος ηθοποιός υπογράμμισε ότι βρίσκονται στην κακή πλευρά της Ιστορίας. Κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη ηθική κρίση της εποχής μας, ο Φορντ εξέφρασε τη λύπη του διότι θεωρεί ότι οι λιγότερο υπεύθυνοι για την καταστροφή της φύσης βρίσκονται αντιμέτωποι με τις σοβαρότερες συνέπειες.

Επισήμανε ότι λίγους μήνες μετά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο το 2017, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, με το επιχείρημα ότι συνιστά πλήγμα για την αμερικανική οικονομία. Ο Χάρισον Φορντ απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα «να σηκώσει τα μανίκια» και να ενώσει τις δυνάμεις της στη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Πιστεύει ότι εφόσον  πρέπει να επιβιώσουμε σε αυτόν τον πλανήτη ότι έχουμε ανάγκη τη φύση σήμερα όσο ποτέ άλλοτε για χάρη της ασφάλειάς μας, για χάρη του μέλλοντός μας και του κλίματός μας και επισήμανε ότι η φύση δεν έχει ανάγκη τους ανθρώπους αλλά ότι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη τη φύση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here