Αντιμέτωπο με πρόστιμο-ρεκόρ το Facebook στις ΗΠΑ

Εάν αποφασιστεί ότι το κοινωνικό δίκτυο «έσπασε» τη συμφωνία με την αρμόδια ρυθμιστική αρχή, το πρόστιμο θα ξεπερνούσε και το πρόστιμο των 22,5 εκατ. της Google.

Σε αρχικές συζητήσεις με την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) βρίσκεται το Facebook.

Η υπόθεση αφορά διακανονισμό για παραβιάσεις ιδιωτικότητας, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόστιμο-ρεκόρ για την τεχνολογική εταιρεία.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η αμερικανική ρυθμιστική αρχή ερευνά αν το κοινωνικό δίκτυο συμμορφώθηκε ή όχι σε αυτά που είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές το 2011, σύμφωνα με τα οποία θα έπρεπε να είναι σαφές στους χρήστες πώς δίνονται τα προσωπικά δεδομένα τους σε τρίτους.

Σύμφωνα με πηγές των FT, οι διαπραγματεύσεις για τον διακανονισμό έχουν ξεκινήσει, χωρίς να έχει συμφωνηθεί το ποσό.

Κατά το αρχικό στάδιο της έρευνας, κάθε χρήστης του οποίου τα δεδομένα έτυχαν κακής χρήσης, θα μπορούσε να θεωρηθεί ατομική παραβίαση της συμφωνίας από το Facebook.

Εάν αποφασιστεί ότι το κοινωνικό δίκτυο «έσπασε» τη συμφωνία με την FTC, θα μπορούσε να είναι αντιμέτωπο με πρόστιμο περίπου 40.000 δολαρίων ανά ατομική παραβίαση. Δηλαδή, το πρόστιμο θα έφτανε σε πολλά δισεκατομμύρια, ίσως θα ξεπερνούσε και το ρεκόρ των 22,5 εκατ. δολαρίων που πλήρωσε η Google το 2012.

Το Facebook δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τις συνομιλίες, αλλά παρέπεμψε σε δήλωση που δημοσίευσε τον περσινό Ιούλιο. «Συνεργαζόμαστε με τους αξιωματούχους σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους. Παρέχουμε δημόσιες καταθέσεις, απαντάμε σε ερωτήσεις και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να βοηθάμε καθώς προχωράει η εργασία τους», ανέφερε τότε η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here