Οκτώ λόγοι που «σπρώχνουν» έναν δρομέα στη γιόγκα


Μπορεί η γιόγκα με το τρέξιμο να φαίνονται δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, όμως ο Holly Cooper (ιδρυτής της εταιρείας Holly Cooper Yoga) αναλύει οκτώ λόγους για τους οποίους ένας δρομέας πρέπει να ασχοληθεί με τη γιόγκα

Δύναμη

Η γιόγκα ενδυναμώνει μύες που λειτουργούν κατά τη διάρκεια του τρεξίματος (π.χ. οπίσθιοι μηριαίοι), ενώ τους κάνει περισσότερο ανθεκτικούς με αποτέλεσμα οι τραυματισμοί να είναι ένα σπάνιο φαινόμενο.

Ευελιξία

Εκτός από την ανάγκη για δύναμη, οι μύες πρέπει να είναι και ευέλικτοι, προκειμένου η λειτουργία τους να είναι άνετη. Οι ασκήσεις της γιόγκα τους κάνουν πιο ελαστικούς, ενώ οι αρθρώσεις χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι πιο ελεύθερη.

Αναπνοή

Οι ανάσες είναι ένα σημαντικό κομμάτι του τρεξίματος, κάτι που μπορεί κάποιος να το κατανοήσει κάνοντας Hatha Yoga. Ετσι, ένας δρομέας μπορεί να δει πως μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ανάσες του ανάλογα με την απόσταση που τρέχει, αλλά και τον σκοπό του (αν θέλει να χαλαρώσει ή να ανεβάσει ρυθμό).

Ισορροπία

Ως γνωστόν η γιόγκα δεν έχει να κάνει μόνο με το σώμα, αλλά και με το μυαλό. Ετσι, ένας δρομέας θα καταλάβει την ισορροπία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της εντατικής προπόνησης και αποθεραπείας.

Στάση του σώματος

Η στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του τρεξίματος είναι σημαντική, με την γιόγκα να διδάσκει την επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης χωρίς μεγάλη ένταση. Ετσι, κάποιος αισθάνεται δυνατότερος και πιο σταθερός χωρίς να καταναλώνει υπερβολικά αποθέματα ενέργειας.

Πλάτη

Πολλοί δρομείς ανησυχούν με τυχόν πόνους στην πλάτη που μπορεί να έχουν λόγω της κίνησης των ποδιών. Ετσι, το τέντωμα της γάτας που χρησιμοποιείται στην γιόγκα μπορεί να προλάβει την δημιουργία ενοχλήσεων στην πλάτη.

Άγχος

Ενας δρομέας πρέπει να είναι πνευματικά καθαρός, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα κατά την διάρκεια του τρεξίματος. Σε αυτό το κομμάτι η γιόγκα δεν βοηθάει μόνο στο θέμα της χαλάρωσης του οργανισμού, αλλά και προσφέρει την δυνατότητα για ένα καλύτερο ύπνο που θα αναζωογονήσει τον οργανισμό.

Ψυχική δύναμη

Με την γιόγκα ένας δρομέας αποκτά αυτοσυγκέντρωση, ενώ μαθαίνει πόσο πρέπει να πιέσει τον εαυτό του προκειμένου να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ