«Γλίστρησε» στην μελέτη του ΙΟΒΕ η κριτική ΣΥΡΙΖΑ για το ελαιόλαδο


Λεπτομέρειες για την συνεισφορά του ελαιολάδου στον πληθωρισμό 

Για προσπάθεια παραπλάνησης κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής του ελαιολάδου στον πληθωρισμό.

Όπως αναφέρθηκε από πηγές του υπουργείου Οικονομικών:

Η προσπάθεια παραπλάνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Για να αποκατασταθεί λοιπόν η αλήθεια, επισυνάπτουμε τη μελέτη του ΙΟΒΕ για τη συνεισφορά του ελαιόλαδου στον πληθωρισμό των τροφίμων (νωπών και επεξεργασμένων) που αποδεικνύει πως τον Απρίλιο του 2024 η συνεισφορά του συγκεκριμένου προϊόντος στον πληθωρισμό είναι πολύ μεγαλύτερη και από το 22% στο οποίο αναφέρθηκα! Ναι, ήταν λάθος το 22 % γιατί στα νωπά προϊόντα το ποσοστό ειναι διπλάσιο και στα επεξεργασμένα τετραπλάσιο. Στη σελίδα 12 υπάρχει ο σχετικός πίνακας, επισυνάπτουμε και το γράφημα.

Η άγνοια στην καλύτερη, η σκόπιμη παραπληροφόρηση στην χειρότερη περίπτωση δεν επιτρέπεται από ένα κόμμα που θέλει να επιτελεί το σοβαρό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και παρεμπιπτόντως, μιας και δεν το έμαθαν τα 4 χρόνια που κυβέρνησαν, να τους ενημερώσουμε πως ο Υφυπουργός αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική δεν είναι ο προϊστάμενος του ΓΛΚ.

Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας και μοναδικό μας μέλημα παραμένει η όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση αυτού του ζητήματος με τη συνεχή υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων. Αφήνουμε τους εντυπωσιασμούς και τις ψεύτικες υποσχέσεις για άλλους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ