Λαϊνιώτης: “Ξέρουμε καλά τι γίνεται στον χώρο του μπάσκετ”


Ο Σωτήρης Λαϊνιώτης μίλησε για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, αλλά και για όσα συμβαίνουν μετά τον επεισοδιακό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο παλαίμαχος διαιτητής Σωτήρης Λαϊνιώτης, μιλώντας στο Sport24 Radio Πάτρας 104,1., τόνισε ότι η ΚΕΔ έχει περιορίσει τον αριθμό των διαιτητών που ορίζονται στα «αιώνια» ντέρμπι για να έχει υπό πλήρη έλεγχο την κατάσταση. Όσα είπε ο πρώην διεθνής διαιτητής

«Ήταν λυπηρό αυτό που συνέβη. Είναι ξεκάθαρο ότι τα σφυρίγματα δεν ήταν η αιτία, αλλά η αφορμή. Δεν δικαιολογεί η απόδοση των διαιτητών αυτή την κίνηση του Ολυμπιακού. Απλά ο Ολυμπιακός θέλει να περάσει κάποια μηνύματα. Δεν είναι θέμα να σταθούμε στην διαιτησία. Τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όλοι τα ξέρουν και όλοι τα γνωρίζουν. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι γίνεται στον χώρο του μπάσκετ. Είναι εδώ και χρόνια κάποιοι άνθρωποι που κρίνουν τις τύχες της διαιτησίας. Είναι οι ίδιοι εδώ και 40 χρόνια. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ είναι εδώ και 20 χρόνια, ο πρόεδρος της ΕΟΚ είναι εδώ και 40 χρόνια. Αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο. Τόσα χρόνια οι ίδιοι. Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι που ασχολούνται με το άθλημα που το αγαπάνε, πως δεν κάνουν κάτι για αυτό; Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Δεν προτείνουν λύσεις και δεν αναζητούν το πρόβλημα εκεί που πρέπει και όπως πρέπει. Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα προέκυψε στο ημίχρονο. Δεν είναι τωρινό το πρόβλημα» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Αδικείται το μπάσκετ και ο Παναθηναϊκός είναι μέρος του μπάσκετ. Έτσι είναι και δεν μπορώ να καταλάβω. Ο μόνος που κάνει κάποιες προσπάθειες για να αλλάξει αυτό είναι ο Βαγγέλης ο Λιόλιος του Προμηθέα, ο οποίος στέκεται πάνω στο πρόβλημα και κάνει ό,τι μπορεί. Αυτό που έγινε ίσως είναι ευκαιρία να προβληματίσει τους εμπλεκόμενους και να δουν τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να καθίσουν άμεσα και να μιλήσουν όλοι. Άπαντες έχουν ευθύνη που δεν έχει ξεκινήσει αυτή η συζήτηση. Πρέπει να γίνει μια κουβέντα και να μπει μια τάξη.

Για το αν η ΚΕΔ θέλει να ελεγχει την κατάσταση: «Αυτό συνέβαινε πάντα. Το έχω υποστεί κι εγώ. Τους εξυπηρετεί στην αρμόδια επιτροπή να υπάρχει αποκλεισμός γιατί δημιουργείται μια συγκεκριμένη ομάδα διαιτητών που σφυρίζουν σε αυτά τα παιχνίδια. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να ελέγχουν την κατάσταση. Ο κύριος Συμεωνίδης είναι πρόεδρος της ΚΕΔ πάνω από 20 χρόνια. Δεν τον ενδιαφέρει η διαιτησία και το μπάσκετ, τον ενδιαφέρουν κάποια άλλα πράγματα».

Για το αν συνέβαινε αυτό με τους διεθνείς και παλαιότερα: «Εγώ είχα αποκλειστεί μαζί με κάποιους άλλους που δεν ήταν στο σύστημα ήμασταν εκτός πλέι οφ με το έτσι θέλω. Συνέβαινε πάντα αυτό. Ήθελαν την δική τους ομάδα διαιτητών σε αυτά τα παιχνίδια. Από τους 18 διεθνής έπαιζαν οι 8. Αυτό είναι γραμμένο. Ρωτούσαμε το γιατί και δεν μας έλεγαν τους λόγους. Από τότε υπήρχαν προβλήματα, πόσο μάλλον τώρα που είναι τιμωρημένοι οι διαιτητές της Ευρωλίγκας. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι καλύτεροι διαιτητές να μην σφυρίζουν στην Ελλάδα. Αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα».

Για την κατάσταση κι αν θα αλλάξει: «Όσο βλέπω τους ανθρώπους που έχουν τις τύχες των ομάδων να μην κάνουν κάτι και τον κύριο Γιαννακόπουλο να αφήνει το εσώρουχο στον πάγκο, δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι πάνω σε αυτό. Ο καθένας κοιτά την ομάδα του και έτσι δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ