11 απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα για να γίνεις πιο θετικός άνθρωπος


Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει στη δουλειά την έκφραση “Μα γίνε λιγάκι πιο θετικός! Τι μούτρα είναι αυτά;” σε μέρες που δεν είναι και τόσο εύκολες. Το να είσαι όμως ένας θετικός άνθρωπος δεν συμβαίνει από την μία μέρα στην άλλη. Συνήθως, το να είσαι αισιόδοξος παίρνει χρόνο και θέλει δουλειά. Αυτή όμως η δουλειά πρέπει να γίνεται κάθε μέρα, ώστε να μπορέσεις να δεις αποτελέσματα.

Θα δεις πως όσο προσπαθείς να γίνεσαι ένα αισιόδοξο άτομο, οι γύρω σου θα σε βλέπουν ως πιο διασκεδαστικό και ο κοινωνικός σου κύκλος θα διευρυνθεί. Η αισιοδοξία παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και στην καλή σωματική κατάσταση. “Η σύνδεση μεταξύ υγείας και αισιοδοξίας δεν είναι ξεκάθαρη. Αλλά οι ερευνητές υποπτεύονται πως οι άνθρωποι που είναι αισιόδοξοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν κάποια “ζημιά” λόγω άγχους,” σύμφωνα με την ιστοσελίδα John Hopkins Medicine. “Επίσης, η ελπίδα και η αισιοδοξία βοηθούν τους ανθρώπους να παίρνουν πιο σωστές αποφάσεις και να πετυχαίνουν τους στόχους τους.”

Το να είσαι αισιόδοξος δεν είναι πάντα εύκολο. Ωστόσο, κάνοντας μικρές αλλαγές στη ζωή σου (όπως θα έλεγε και η Marie Kondo) θα έχεις μικρές στιγμές ευτυχίας κατά τη διάρκεια της μέρας. Για να δούμε όμως τα 11 πράγματα που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα ώστε να παραμείνεις αισιόδοξος κατά τη διάρκεια της μέρα σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σταμάτα να παραπονιέσαι
Όλοι χρειάζονται εκτόνωση πού και πού. Ωστόσο, το να παραπονιέσαι όλη την ώρα δεν κάνει καλό στην υγεία σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι με το να παραπονιέσαι γίνεσαι πιο απαισιόδοξος. Αφιέρωσε 5, 10, ή και 15 λεπτά της ημέρας ώστε να κάνεις τα παράπονά σου και επικεντρώσου στα θετικά και όμορφα πράγματα γύρω σου.

Έχε επίγνωση των πράξεών σου
Το να έχεις επίγνωση των όσων κάνεις, σε κάνει να έχεις συνείδηση και να ζεις στο παρών. Ακόμα κι αν δεν έχεις πολύ χρόνο, ξέκλεψε λίγο χρόνο για να σκεφτείς όλα όσα έγιναν μέσα στη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσεις το άγχος και την πίεση που νιώθεις.

Κοιμήσου όσο περισσότερο μπορείς
Το να ξεκουραζόμαστε είναι η βάση της υγείας μας και με το να κοιμόμαστε αρκετά γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και σκεφτόμαστε πιο θετικά. Όπως έχουν δείξει έρευνες του Εθνικού Συστήματος Υγεία των Ηνωμένων Πολιτειών, το να κοιμάται κανείς λιγότερο τον κάνει αρνητικό και απαισιόδοξο σε κάθε τομέα της ζωής του.

Κράτα ημερολόγιο και σημείωνε κάθε μέρα γιατί νιώθεις ευγνώμων
Όπως απέδειξε έρευνα του Harvard το 2003, το να εκφράζεις κάθε μέρα την ευγνωμοσύνη σου όχι μόνο βοήθησε όσους συμμετείχαν να δουν τη ζωή με άλλο μάτι αλλά σταμάτησαν να επισκέπτονται τόσο συχνά το γιατρό τους. Ξέκλεψε 1 λεπτό πριν πας για ύπνο ή μόλις ξυπνήσεις ώστε να συμπληρώσεις το ημερολόγιο ευγνωμοσύνης σου.

Δημιούργησε μία πρωινή ρουτίνα
Η πρωινή σου ρουτίνα μπορεί να ορίσει το υπόλοιπο της μέρας σου. Σύμφωνα με την επιστήμη, το να έχεις μία συγκεκριμένη πρωινή ρουτίνα μπορεί να σου ανεβάσει τη διάθεση και να σε βοηθήσει στο να γίνεις πιο αισιόδοξος. Προσπάθησε να δημιουργήσεις μία πρωινή ρουτίνα που θα ταιριάζει με το πρόγραμμά σου ώστε να μπορείς να την τηρήσεις.

Χαμογέλα
Μία φράση που ακούν συχνά οι γυναίκες είναι το “Θα πρέπει να χαμογελάς περισσότερο”. Ωστόσο, σύμφωνα με την επιστήμη, το να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου να χαμογελά περισσότερο σε κάνει αυτομάτως πιο χαρούμενο.

Πέρνα χρόνο στη φύση
Σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου του Berkeley το 2016, οι άνθρωποι που περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στη φύση έχουν λιγότερο άγχος, λιγότερη αρνητικότητα, αλλά περισσότερη αισιοδοξία και χαρά.

Φτιάξε το κρεβάτι σου
Ακούγεται τόσο κοινότυπο, αλλά με το να αποκτήσεις αυτήν την πρωινή συνήθεια να ξέρεις πως θα αλλάξει η διάθεσή σου. Σύμφωνα με τον Andrew Merle, στρώνοντας το κρεβάτι σου γίνεσαι πιο παραγωγικός, πιο θετικός και έχεις μία αίσθηση ευφορίας.

Γέλα περισσότερο
Είτε είναι επειδή άκουσες κάτι αστείο είτε επειδή βλέπεις για χιλιοστή φορά εκείνο το βιντεάκι που τόσο σου άρεσε, το να γελάς είναι πραγματικά το καλύτερο φάρμακο. Έρευνες έχουν δείξει ότι το γέλιο ανεβάζει τη διάθεσή μας, μειώνει το στρες και αυξάνει τη δημιουργικότητα μας.

Ενυδατώσου
Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 75% νερό. Που σημαίνει πως αν πίνεις λιγότερο κάνεις κακό στην ψυχική σου υγεία, αλλά και στην νοητική λειτουργία. Στην πραγματικότητα, ενυδατώνοντας το σώμα σου έχεις λιγότερο άγχος και δεν κουράζεσαι τόσο πολύ.

Να είσαι καλός με τους γύρω σου
Το να είσαι καλός με τους γύρω σου σε κάνει αυτομάτως πιο χαρούμενο. Προσπάθησε κάθε μέρα να κάνεις κάτι καλό, γίνε εθελοντής, αγόρασε κάτι σε κάποιον που το έχει ανάγκη, γράψε σε κάποιον που αγαπάς ένα γράμμα.

Πάντα να θυμάσαι όμως ότι τα μικρά πράγματα είναι αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ