«Θρίλερ» με την υπόθεση Γραικού: Τι λέει η σύζυγος για τη δίωξη ανθρωποκτονίας


Την Παρασκευή (08/02), σημειώθηκαν δικαστικές εξελίξεις καθώς έγινε γνωστό ότι ο Εισαγγελέας Εφετών ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και χαρακτήρισε ως εσφαλμένη την απόφαση της Εισαγγελέως να στείλει την υπόθεση στο αρχείο.

Λίγες μέρες πριν η σύζυγος του Δημήτρη Γραικού, Δέσποινα είχε μιλήσει στην Αγγελική Νικολούλη. Μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση, η δημοσιογράφος επικοινώνησε ξανά μαζί της.

Η Δέσποινα Γραικού εμφανίστηκε ευχαριστημένη για την εξέλιξη αυτή και αναρωτήθηκε για τη στάση του δικηγόρου των αδελφών του συζύγου της.

«Γιατί τέτοιο μένος απέναντι μου; Επειδή πίστευα πως άνδρας μου μπορεί να ζει; Δεν είχαμε τίποτα στα χέρια μας, δεν βρέθηκε πτώμα, δεν βρέθηκε αυτοκίνητο, ούτε ένα ίχνος του…» τόνισε.

Η ίδια είπε στη δημοσιογράφο πως αν πραγματικά ο σύζυγος της δεν ζει, είναι καιρός να τελειώσει η ταλαιπωρία της οικογένειας της και να μπει μια τάξη στη ζωή τους.

«Αγγελική μου η αλήθεια είναι πως δεν έχω πληροφορίες για το τι έχει κάνει η Αστυνομία, πού έχει φτάσει σ’ αυτήν την υπόθεση και ποιους έχει ελέγξει. Θέλω να πιστεύω ότι μίλησε μ’ αυτούς που έπρεπε», απάντησε σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με πρόσωπα ύποπτα που μπορεί να μην έχουν ελεγχθεί.

«Αγγελική, είναι καιρός να τελειώσουν όλα… Να βγει επιτέλους προς τα έξω η αλήθεια, να ησυχάσουμε όλοι. Κανένας πιστεύω δεν πέρασε αυτά που έχω περάσει εγώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αλλά θέλω να σε ρωτήσω κάτι άλλο… Ο Δημήτρης σηκώθηκε στις πέντε το πρωί και πήγε στη μονάδα. Αν ο ιδιωτικός ερευνητής του έδωσε κι άλλα στοιχεία, σίγουρα θα το είχε κάνει από την προηγούμενη. Καλό θα ήταν κάποια πράγματα που λέγονται να τα βάζουμε σε μια σειρά. Όταν τον είδαν μέσα στο αυτοκίνητο στα σφαγεία, είμαι σίγουρη ότι μετρούσε λεφτά», τόνισε.

Στη συνέχεια ρώτησε για το καμένο αγροτικό που είχε υποδείξει μάρτυρας σε δύσβατη περιοχή του Παλαιόκαστρου. Όπως τελικά αποδείχτηκε, είχε ήδη ερευνηθεί από την αστυνομία, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Η απάντηση του Νίκου Διαλυνά

Σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μέσω Skype, ο κ. Διαλυνάς έδωσε την δική του απάντηση:

«Άκουσα προσεκτικά τα όσα είπε. Κανένα μένος δεν έχω. Έχω μόνο ένα σκοπό. Να βρω τον δολοφονημένο Γραικό και έδωσα τον λόγο μου στον αδερφό του να τον βοηθήσω όταν ήρθε στο γραφείο μου κλαίγοντας. Η θέση της μέχρι πρόσφατα ήταν πως ο Γραικός ήταν ένας εκδικητικός τύπος, που πιθανά πήγε στα Σκόπια, στη Ρωσία, πως δεν υπήρχαν στοιχεία ότι είχε πεθάνει και τελευταία πως έφυγε με την κόρη ενός φίλου του από την Φλώρινα και έκανε παιδί μαζί της.

Στην προηγούμενη εκπομπή είδαμε μια άλλη γυναίκα που ήθελε να του ανάψει ακόμα και κερί… Δεν έχω περιθώρια να έχω μένος με κανέναν. Η σύζυγος του Γραικού ήταν παντελώς απούσα σ’ όλες τις έρευνες που κάναμε και που συνεχίζουμε μόνοι χωρίς βοήθεια και πέφτοντας συνεχώς πάνω σε τοίχους. Να θυμίσω πως εγώ την κάλεσα να έρθει στο γραφείο μου και δεν ήρθε ποτέ. Θα ήθελα να πω σε κάθε ενδιαφερόμενο πως εγώ γνωρίζω τη δικογραφία γι’ αυτό καλό θα ήταν εκείνοι που πρέπει να σιωπούν, να σιωπούν!» τόνισε με έμφαση.

Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Θανάσης Κατερινόπουλος που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ», σχολίασε σχετικά:

«Χαίρομαι για την ενότητα της οικογένειας και θα ήθελα να επισημάνω την ψυχραιμία που διέκρινα στα όσα είπε η κυρία Γραικού. Θα ήθελα όμως να συμπληρώσω πως όταν χάνεις τον άνθρωπο σου, η ταλαιπωρία δεν τελειώνει, τότε αρχίζει…».

Ο κ. Διαλυνάς σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη για το πού βρίσκεται τώρα η υπόθεση, είπε χαρακτηριστικά: «Ο φάκελος είναι πλέον στα χέρια της Εισαγγελέως Πρωτοδικών. Αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να ασκηθεί δίωξη και να σταλεί στην Ανάκριση».

Φάκελος –«φωτιά»

Κατά την διάρκεια της ζωντανής προβολής της εκπομπής, δημιουργήθηκε αναστάτωση από έναν φάκελο που έφτασε στο «Τούνελ» με παραλήπτη την Αγγελική Νικολούλη.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια περιείχε στοιχεία- «φωτιά» για τον Ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση Γραικού.

Πηγή: anikolouli.gr



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ