Σε θέλει ή παίζει μαζί σου; Πώς θα το καταλάβεις;


Στις σημερινές «γρήγορες σχέσεις» βρίσκουμε συχνά πολλά χαρακτηριστικά εκμετάλλευσης σεξουαλικής , οικονομικής ή άλλης. Κάθε είδους παιχνίδι και εκμετάλλευση όμως, βασίζεται στη συμμετοχή και στη χαμηλή αυτοεκτίμηση του θύματος, το οποίο σε αυτό το άρθρο είναι η γυναίκα – σε άλλο άρθρο θα αναφερθούμε στον άνδρα θύμα σχέσης εκμετάλλευσης.

Μια γυναίκα που αγνοεί την πραγματική της αξία, που έχει μεγαλώσει με υποτίμηση και λεκτική κακοποίηση, που έχει πιεστεί πολύ από το σπίτι της να παντρευτεί για να θεωρηθεί «ταχτοποιημένη» , να είναι συνέχεια σε ζευγάρι για να έχει κάποια αξία και που ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε με το τι θέλει η ίδια και πως θα αναπτύξει κομμάτια του εαυτού της, είναι ένας τύπος θύματος. Μια γυναίκα που δεν είναι ευχαριστημένη με τον εαυτό της εξωτερικά και εσωτερικά, που θεωρεί τον εαυτό της κατώτερο από τους άλλους, και νομίζει ότι πρέπει εκτός από την παρουσία της, να προσφέρει πολλά σε έναν άνδρα για να είναι μαζί της, είναι ότι πρέπει για θύμα κάθε αρπακτικού.

Όταν μια γυναίκα αρχίζει και αποκτά αυτοπεποίθηση καταλαβαίνει αμέσως τα παρακάτω ενδεικτικά σημάδια και δεν ασχολείται καθόλου με το άτομο που τα δείχνει. Όσο γοητευτικό και όμορφο ή πλούσιο ή διάσημο είναι, γιατί γνωρίζει ότι της αξίζει μια ουσιαστική σχέση στην οποία θα της φέρονται με σεβασμό και εκτίμηση.

Ποια είναι όμως τα σημάδια, που αποτελούν «κόκκινες σημαίες», και όταν τα βλέπετε καλό είναι να φύγετε το γρηγορότερο;

Σας γλυκομιλάει κατευθείαν και είναι πολύ καλός με τα λόγια
Οι άνδρες γνωρίζουν ότι οι γυναίκες αρέσκονται στα τρυφερά λόγια και μερικές είναι επίσης πολύ πεινασμένες γι’ αυτά και έτσι τα χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν κλίμα γρήγορης οικειότητας μέσα από το οποίο θα σας προσεγγίσουν γρηγορότερα. Το ίδιο ισχύει και για τα κομπλιμέντα που γίνονται γρήγορα και τα αισθάνεστε μη αυθεντικά.

Είναι πολύ ευπαρουσίαστος και ίσως φροντίζει υπερβολικά την εκγύμναση του.
Αυτό δεν είναι καθόλου κακό από μόνο του και δείχνει αυτοσεβασμό για οποίον άνδρα το κάνει, αλλά πολλοί το τραβάνε μέχρι την υπερβολή του και επιδεικνύουν το σώμα τους ή το χρησιμοποιούν ως μέσο για να τους προσεγγίζουν εύκολα πολλές γυναίκες επειδή τους θαυμάζουν

Σε πιέζει για σεξ στο πρώτο ραντεβού ή και αργότερα πολύ έντονα
Όταν ένας άνδρας ενδιαφέρεται συνολικά για μια γυναίκα θα σεβαστεί την επιθυμία της να περιμένει να είναι έτοιμη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έχετε μια μεγάλη πίεση τόσο σωματικά με αγγίγματα όσο και λεκτικά ειδικά στο τέλος του ή των ραντεβού. Αν δει ότι δεν θέλετε να κάνετε σεξ πολύ σύντομα θα χάσει κάθε ενδιαφέρον. Ένας άνδρας που σας θέλει μόνο για σεξ δεν ενδιαφέρεται για σας αν δεν ενδώσετε γρήγορα ή σε πιο εξελιγμένες μορφές , θέλει να σας εγκαταστήσει στον ρόλο της τακτικής κοπέλας για σεξ μόνο.

Ζητά πολύ πολύ γρήγορα δέσμευση
Ναι και αυτό μπορεί να είναι κόλπο ειδικά αν έχει και άλλους απώτερους σκοπούς, όπως σεξουαλική γρήγορη ή οικονομική εκμετάλλευση ή χαρτιά ευρωπαίου πολίτη αν δεν είναι.

Δεν ενδιαφέρεται για τα σχέδια σου και για τη ζωή σου
Θα σε ρωτήσει κάποια πράγματα αλλά τα πολύ βασικά, και δεν θα δείξει πραγματικό ενδιαφέρον. Σε πιο εξελιγμένες μορφές, θα δείξει στην αρχή υπερβολικό ενδιαφέρον τόσο όσο να αρχίσει μια γυναίκα να δένεται συναισθηματικά μαζί του και να αρχίσει το σεξ μετά θα πάψει να δείχνει.

Είναι γεμάτος μυστήριο και δεν ανοίγεται
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοιχτεί γιατί δεν σας βλέπει σοβαρά απλά περνάει τον χρόνο του ευχάριστα, επίσης το μυστήριο μπορεί να βοηθήσει ώστε να έχει πολλές γυναίκες ταυτόχρονα που όλες θα αναρωτιούνται που είναι και τι κάνει και θα συντηρεί το ενδιαφέρον τους.

Είναι μουσικός ή μέσα στη βιομηχανία του θεάματος
Πολύ συχνά στα επαγγέλματα αυτά υπάρχει υπερπροσφορά από γυναίκες fan και ένας άνδρας σε αυτό το επάγγελμα ακόμα και δεσμευμένος θα έχει πολλές προσφορές ακόμη και πολύ προκλητικά από άλλες γυναίκες. Πολλοί διαλέγουν ένα τέτοιο επάγγελμα και για αυτόν το λόγο. Η διασημότητα είναι γοητευτικό πράγμα.

Δεν θέλει να ξοδέψει πάρα ελάχιστα για το ραντεβού σας
Αυτό σημαίνει ότι για αυτόν δεν αξίζετε δεν θα κάνει καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια να σας κάνει να αισθανθείτε μοναδική ή να σας κερδίσει, αντίθετα θα κοιτάξει να μοιραστείτε τον καφέ σας ή και να πληρώσετε τον δικό του. Πολλές γυναίκες που έχουν μανία με το να δείχνουν αυτόνομες δεν θα δουν τον χειρισμό και την υποτίμηση πίσω από έναν τέτοιο χειρισμό. Θα το δικαιολογήσουν με τη λογική της ισότητας των φύλλων κλπ. Μερικοί πολύ εξελιγμένοι θα σας βγάλουν για φαγητό ή θα σας προσφέρουν δωράκια με τη λογική της ανταλλαγής υπηρεσιών χωρίς να το ξέρετε. Είναι ένα ορισμένο ποσό που έχουν ορίσει μέχρι να πέσετε επιτέλους στο κρεβάτι τους. Μετά θα τρώτε πίτσες μέσα στο σπίτι μόνο στη καλύτερη των περιπτώσεων.

Σας έχει προσεγγίσει σε ανοιχτό χώρο ή την ημέρα
Πολλοί άνδρες που παίζουν και ειδικά όσοι ακολουθούν την προσέγγιση PUA (pickup artist) μπορεί να το δουν σαν παιχνίδι να προσεγγίζουν πολλές γυναίκες σε πολυσύχναστα μέρη και μάλιστα κάνουν και ανταγωνισμό μεταξύ τους. Συνήθως έχουν συγκεκριμένες ατάκες και τακτικές και φαίνονται υπερβολικά άνετοι και αυτό είναι πράγματι γιατί κάνουν συνέχεια αυτή τη προσέγγιση.

Σας βλέπει μέσα στην εβδομάδα μόνο
Μπορεί να βλέπει πολλές γυναίκες ή να βλέπει την πιο επίσημη το Σάββατο και την Κυριακή ή να είναι παντρεμένος και να το κρύβει. Εκτός αν πράγματι έχει βάρδια τα Σαββατοκύριακα και είναι διαπιστωμένο είναι ένα βασικό σημάδι ότι δεν έχετε αξία για αυτόν.

Ακυρώνει τελευταία στιγμή ένα ραντεβού
Και πάλι αυτό δείχνει ότι δεν σας υπολογίζει, δεν τον νοιάζουν τα συναισθήματα σας και είστε αναλώσιμη, εκτός πραγματικού επείγοντος εννοείται.

Μιλάει στο κινητό ειδικά όταν λείπετε
Θα το καταλάβετε και από το απότομο κλείσιμο ενώ έρχεστε και από την απουσία για να μιλήσει χωρίς να ακούτε συνήθως είναι με κάποια επόμενη γυναίκα.

Οι φίλοι του είναι όλοι αδέσμευτοι και είναι αυτό που λέμε αμετανόητοι εργένηδες
Αυτό σημαίνει ότι αυτές είναι οι επιρροές του και είναι ακόμη σε στάδιο μεγάλου αγοριού που δεν έχει γίνει άνδρας. Μπορεί να έχουν στοιχήματα μεταξύ τους ή να μιλούν για τις κατακτήσεις τους και γενικά ο ένας προωθεί τον άλλο σε περισσότερες κατακτήσεις. Σε τέτοιες παρέες δυσκολεύουν τα πράγματα όταν κάποιοι από αυτούς παντρεύονται και αλλάζουν οι ισορροπίες δραματικά.

Δεν τον ενδιαφέρει να σας γνωρίσει σε φίλους του ή να γνωρίσει τους δικούς σου
Γιατί δεν βλέπει κανένα μέλλον μαζί σας. Ακόμη και η αντίθετη τεχνική του να γνωρίσει από το δεύτερο ραντεβού όλο τον κόσμο είναι πολύ ανησυχητική γιατί μαζί με τις κουβέντες περί γάμου κλπ. μπορεί να σημαίνει ότι εφαρμόζει μια στάνταρ τεχνική να κάνει μια γυναίκα να ονειρεύεται μια σχέση στο μέλλον για να πετύχει άμεσα έναν σεξουαλικό σκοπό.

Το τηλέφωνο του ή τη ζωή του
Αν τον βλέπετε κάποιο διάστημα δεν θέλει να έχετε καμιά σχέση με αυτό και δεν εννοώ μια ιδιαίτερη σχέση ή να είστε ζηλιάρα και να το ψάχνετε, αλλά δεν θέλει να το βλέπετε καν το κρύβει είναι πάντα κλειστό, κλειδωμένο κλπ.

Το τηλέφωνο του χτυπάει συνέχεια από άλλες γυναίκες ή δεν το ακούς ποτέ να χτυπά
Επίσης, άλλη τεχνική που χρησιμοποιείται από άνδρες που ξεκάθαρα παίζουν με πολλές γυναίκες και ο ανταγωνισμός της μιας με την άλλη τους κάνει να παίρνουν ότι καλύτερο έχει η κάθε μία. Η δεύτερη τεχνική είναι η κρυφή ζωή στην οποία δεν έχετε δικαίωμα πρόσβασης.

Σας παίρνει τηλέφωνο μετά τις 12 το βράδυ ή αργά
Αυτό γίνεται συνήθως γιατί βαριέται, έχει κάποια σεξουαλική ανάγκη ή τον έχει αφήσει το προηγούμενο ραντεβού του και σας θεωρεί πιο εύκολη ή δοκιμάζει αν είστε εύκολη και αν θα δεχτείτε να μιλήσετε ή να βγείτε.

Δεν προγραμματίζει τα ραντεβού σας και σας παίρνει τη τελευταία στιγμή
Ένας άνδρας προγραμματίζει μόνο όταν ενδιαφέρεται πραγματικά για μια γυναίκα ή αν έχει πολλές να δει και πρέπει να τις δει σε διαφορετικές μέρες και ώρες. Οι περισσότεροι άνδρες θα τεστάρουν την αυτοεκτίμηση σας ζητώντας σας ραντεβού την ίδια μέρα σαν να μην έχετε κάτι άλλο να περιμένατε ή υποθέτοντας ότι θα αφήσετε ό,τι έχετε κανονίσει με το πρόσχημα της συναρπαστικής αυθόρμητης κίνησης. Αν η ζωή σας είναι βαρετή και δεν έχετε υγιή όρια, μπορεί να δεχτείτε και από εκεί και πέρα θα σας ζητά πάντα να συναντιέστε λίγες ώρες πριν το βράδυ.

Δεν βγαίνετε βράδυ, μόνο μεσημέρι ή απόγευμα
Αυτό γίνεται γιατί είναι πιθανότατα παντρεμένος ή έχει άλλη γυναίκα στη ζωή του γενικά είναι μη διαθέσιμος.

Δεν βγαίνετε ουσιαστικά ραντεβού, ή δεν βγήκατε ποτέ. Συναντιέστε μόνο στα σπίτια σας για να κάνετε ξέρετε τι…
Έχει κάποια άλλη ή θεωρεί ότι είναι πιο εμφανίσιμος από εσάς. Γενικά είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει κάτι καλά και ότι κάτι σας κρύβει.

Ενώ δείχνει καλός στην αρχή ξαφνικά εμφανίζει άλλο πρόσωπο πολύ πιο ψυχρό
Να τον πιστέψετε αυτό είναι το πραγματικό του πρόσωπο, θα το δείτε περισσότερο όσο θα περνάει ο καιρός. Ένα υπολογιστικό ύφος και συχνές τέτοιες εκφράσεις, όπως και μια ψυχρότητα προς κάθε συναίσθημα σας θα έπρεπε να σας κάνουν να φύγετε.

Δεν θέλει να εμφανίζεστε έξω μαζί δημόσια ή να σας δείχνει τρυφερότητα δημόσια
Γιατί ακριβώς δεν είστε μαζί και για κάποιο λόγο δεν θέλει να εμφανίζεται ως ζευγάρι μαζί σας.

Δεν ενδιαφέρεται να σας ευχαριστήσει
Αν σας βλέπει χρηστικά δεν τον ενδιαφέρει πολύ αν θα ευχαριστηθείτε ή σας ευχαριστεί σεξουαλικά μερικές φορές για να μπορεί να σας έχει στη διάθεση του μακροπρόθεσμα σαν σεξουαλική σχέση.

Το Facebook του είναι ερμητικά κλειστό ή γεμάτο με εκατοντάδες γυναίκες και παράλληλα δεν τον ενδιαφέρει να είστε φίλοι στο Facebook
Το Facebook και τα κοινωνικά δίκτυα είναι στις ζωές πολλών ατόμων πλέον και αποτελούν κι αυτά έναν δείκτη για το πώς κανείς χειρίζεται μία σχέση. Και τα δύο είναι σαφή σημάδια ότι κάτι συμβαίνει στην ερωτική του ζωή που δεν θα ήθελε να ξέρετε. Δεν εννοώ από την αρχή που θα γνωρίσετε κάποιον, αλλά και στη συνέχεια.

Δεν ζηλεύει, καθόλου όμως, αντίθετα ζηλεύετε εσείς
Αν δεν είστε παθολογικά ζηλιάρα εννοείτε και ιδιαίτερα αν δεν ζηλεύετε εύκολα το να πιάσετε τον εαυτό σας να ζηλεύει μπορεί να σημαίνει ότι εσείς έχετε επενδύσει πολύ περισσότερο από αυτόν στη σχέση ή ότι έχει προκλητικές συμπεριφορές. Συνήθως, ένας άνδρας έχει κτητικά ένστικτα προς την γυναίκα που τον ενδιαφέρει πραγματικά και την διεκδικεί. Αν δεν το κάνει τότε δεν είστε πιθανότατα η γυναίκα που πραγματικά θέλει.

Ειδικότητα του οι εξαφανίσεις
Χάνεται για διαστήματα και επιστρέφει σαν να μη συνέβη τίποτα ή με δικαιολογίες. Στην ουσία δεν έχετε σχέση και δεν αισθάνεται καμία υποχρέωση να σας ενημερώνει.

Δεν σας έχει καλέσει ποτέ στο σπίτι του ή αντίθετα θέλει να πηγαίνετε εκεί συνέχεια
Η πρώτη μορφή αφορά τον άνθρωπο που κρύβει ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του και η δεύτερη αυτόν που βολεύεται και θα ήθελε να σας έχει σαν υπηρεσία σεξουαλικού ή και αλλού delivery. Έτσι, σας μαθαίνει να πηγαίνετε στις 11 τη νύχτα σπίτι του χωρίς να έχει κάνει καμία απολύτως προετοιμασία για να σας δεχτεί.

Είναι φίλος με όλες τις πρώην του με τις οποίες ακόμη βγαίνει
Το να μην έχει διακόψει ουσιαστικά με καμία πρώην σχέση του μπορεί να σημαίνει ότι τις κρατά για σεξουαλική εκμετάλλευση όποτε δεν έχει καινούργια κοπέλα.

Φλερτάρει ή κοιτά μπροστά σας -και πίσω σας- άλλες γυναίκες
Μερικοί άνδρες το κρύβουν άλλοι το κάνουν φανερά. Κανένας άνδρας δεν θα κοιτάξει άλλη γυναίκα μπροστά σας αν είστε η γυναίκα που τον ενδιαφέρει πραγματικά και είναι ερωτευμένος μαζί σας. Θα είναι η προσοχή του σε σας και ότι άλλο βλέμμα έχει θα είναι τυχαίο, όπως όλοι μας κοιτάμε κάποιον που απλά πέρασε. Ο συγκεκριμένος με το να φλερτάρει και να κοιτάζει άλλες γυναίκες μπροστά σας στέλνει ένα σαφές μήνυμα για το ποια θέση έχετε στη ζωή του, είστε μία από όλες, όχι η μοναδική.

Κρύο και ζεστό ντους επικοινωνίας
Μερικές μέρες σας τρελαίνει στα μνήματα και στα τηλέφωνα, και άλλες εξαφανίζεται τελείως, χωρίς λογική συνέχεια.

Σας ζητά χάρες, δώρα ή χρήματα και από νωρίς, δεν σας κάνει ποτέ αυτός αντίστοιχα
Αυτό σημαίνει ότι έχει απώτερο σκοπό, και δεν ενδιαφέρεται για εσάς, πάρα για ό,τι έχετε να του προσφέρετε. ‘Ένας άνδρας που ενδιαφέρεται για εσάς σας φροντίζει και θέλει να σας προσφέρει και να σας ευχαριστήσει.

Αν ζείτε μαζί, συντηρεί και δικό του διαμέρισμα παράλληλα
Στο οποίο επιμένει να κοιμάται τακτικά και στην ουσία η συμβίωση μπορεί να βιώνεται από εσάς σαν να είστε ένα «ξενοδοχείο με όλες τις ανέσεις» γι’ αυτόν συν τη σεξουαλική υπηρεσία. Μπορεί να σας έχει «μάθει» να του κάνετε όλα όσα θα έκανε μια σύζυγος, μόνο με την ελπίδα μιας δέσμευσης, και χωρίς καμία πραγματική δέσμευση εκ μέρους του.

Αν ζείτε σε άλλες πόλεις, θέλει να πηγαίνετε εσείς να τον βλέπετε
Ή να συναντιέστε στη μέση, πάντως δεν έρχεται ο ίδιος να σας δει, και ακόμη κι αν στην αρχή προσφέρονταν να σας πληρώσει το εισιτήριο για να έρθετε, σιγά σιγά καταλήγετε να τα πληρώνετε όλα εσείς, και να μην βγαίνετε καν έξω, στη δική του πόλη.

Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά σημάδια που πολλά μαζί δείχνουν την πρόθεση ενός άνδρα απέναντί σας, μάθετε να τα αναγνωρίζετε εγκαίρως για να αποφεύγετε τις τοξικές σχέσεις.

Γράφει η Ασημίνα Κουλουκούρη, Κλινική Ψυχολόγος

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ