Οι βασικοί κανόνες φροντίδας των μαλλιών


Μπορεί οι περισσότεροι άντρες να τρέμουν και μόνο στην σκέψη της φαλάκρας, ωστόσο ελάχιστοι είναι εκείνοι που φροντίζουν να ακολουθούν μία σωστή ρουτίνα περιποίησης που να συμβάλλει στην μακροημέρευση των μαλλιών τους. Σαν την ακόλουθη που αποτελείται από τα βασικά βήματα φροντίδας, με το λούσιμο να αποτελεί το Α και το Ω.

Δώσε προσοχή στη συχνότητα λουσίματος
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνει η πλειοψηφία των αντρών είναι να λούζεται καθημερινά, κυρίως για να απομακρύνει τα προϊόντα styling από το κεφάλι. Μία καλή συχνότητα είναι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Δύο στην περίπτωση που ο τύπος μαλλιών σου είναι κανονικός ή ξηρός και τρεις αν είναι λιπαρός.

Χρησιμοποίησε σαμπουάν με φυσικά συστατικά
Αντί ενός που περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες και επένδυσε σε ένα προϊόν πλούσιο σε βιταμίνη Ε, που προστατεύει από την τριχόπτωση.

Όπως επίσης και ένα conditioner
Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άντρες όταν λούζονται είναι να αμελούν τη χρήση του conditioner/μαλακτικής κρέμας, που ενυδατώνει την τρίχα και τη διατηρεί υγιή.

Μην ξεχνάς να κάνεις μάσκα μία φορά την εβδομάδα
Η μάσκα μαλλιών ενδείκνυται για όσους έχουν μακριά μαλλιά, ώστε να φροντίσουν τις άκρες που ταλαιπωρούνται περισσότερο, αφυδατώνονται και λεπταίνουν, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ψαλίδα. Μία καλή συχνότητα χρήσης είναι μία φορά την εβδομάδα. Πώς την χρησιμοποιείς; Ενώ είσαι στο ντους και αφού έχεις λούσει τα μαλλιά με σαμπουάν και τα έχεις ξεβγάλει, απλώνεις μία μικρή ποσότητα στις άκρες. Περιμένεις για ένα λεπτό και ξεπλένεις με άφθονο νερό.

Βρες το προϊόν styling που σου ταιριάζει
Συγκεκριμένα, που ταιριάζει στον τύπο μαλλιών και στο hairstyle που θέλεις να πετύχεις. Για παράδειγμα, η πομάδα και το κερί είναι ιδανικά για ένα πιο αυστηρό και στιλιζαρισμένο look σε σκληρή τρίχα, ενώ η πάστα και το σπρέι με θαλασσινό αλάτι για ένα πιο επιμελώς ατημέλητο και φυσικό αποτέλεσμα σε λεπτά, ίσια ή σπαστά μαλλιά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ