Μπάρα με χουρμά – Ξηρούς καρπούς σπιτική


ΥΛΙΚΑ

500gr Βασιλικοί Χουρμάδες
80gr Καρύδια ψύχα
80gr Αμύγδαλα ψύχα
80gr Φουντούκια ψύχα
80gr Κολοκυθόσπορος ψύχα (πασατέμπος)
80gr Φιστίκια Βραζιλίας

ΣΚΕΥΗ

Τηγάνι Αντικολλητικό

Σπάτουλα σιλικόνης

Φόρμα κέικ σιλικόνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βγάζουμε τα κουκούτσια απο τους χουρμάδες και τους λιώνουμε σε ένα πολυκοπτικό κουζίνας ή σε ένα γουδί. Θέλουμε να γίνει σαν πάστα. Στην συνέχεια κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τους ξηρούς καρπούς και τους αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία (στο 3 ή 4) και το αφήνουμε να ζεσταθεί ένα με δύο λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πάστα από τους χουρμάδες και ανακατέβουμε συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί. Ελέγχουμε με το δάκτυλό μας την θερμοκρασία της πάστας (δεν πρέπει να ξεπεράσει την θερμοκρασία του σώματος μας (37 βαθμοί Κελσίου). Μόλις ζεσταθεί το βάζουμε γρήγορα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και το ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μείγμα. Τέλος το βάζουμε στην φόρμα σιλικόνης και με την βοήθεια ενός κουταλιού το οποίο έχουμε βρέξει πρώτα ισιώνουμε το μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Από τον Γεώργιο Κουτή, Chef

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ