Η Ελλάδα καταδικάζει τις επιθέσεις κατά αμάχων στη Ράφα – Αυξάνονται οι νεκροί


Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά αμάχων στη Ράφα και τονίζει την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις στη Ράφα και τονίζει την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

«Η Ελλάδα καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, στη Ράφα. Ζητούμε διεξοδική έρευνα, που θα ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες αυτής της επίθεσης», αναφέρει το ΥΠΕΞ και προσθέτει: «Η Ελλάδα επαναλαμβάνει τη έκκλησή της για άμεση κατάπαυση του πυρός, σεβασμό του ανθρωπιστικού και διεθνούς δικαίου από όλα τα μέρη, άμεση εισροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα κι απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς».

Ισραήλ: Ανακοίνωσε ότι 300 Παλαιστίνιοι ένοπλοι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση της Ράφα από τις 6 Μαΐου

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 300 Παλαιστίνους ενόπλους κατά την διάρκεια της επιχείρησης που άρχισε στις 6 Μάιου στην πόλη Ράφα, στη νότια Γάζα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Ντέιβιντ Μένσερ.

12 άμαχοι νεκροί σε ισραηλινή επιδρομή στην Ράφα

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιους κατά την διάρκεια αεροπορικής επιδρομής τα ξημερώματα στην Ράφα, ενώ οι συγκρούσεις μαίνονται σε πολλές άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Το Ισραήλ κλιμακώνει την επίθεσή του στην Ράφα μία ημέρα αφού ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν τον έλεγχο του Διαδρόμου της Φιλαδελφείας , της ζώνης κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, η κατάληψη της ζώνης έκοψε τον δρόμο που χρησιμοποιεί η Χαμάς για να εισάγει όπλα κατά την διάρκεια του πολέμου που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου.

Ιατρικές πηγές στην Γάζα δήλωσαν ότι οι 12 παλαιστίνιοι άμαχοι σκοτώθηκαν και απροσδιόριστος αριθμός έχει τραυματισθεί από ισραηλινή επίθεση την ώρα που προσπαθούσαν να ανασύρουν πτώμα αμάχου Παλαιστίνιου στο κέντρο της Γάζας.

Ακόμη ένας παλαιστίνιος άμαχος σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Σάτι δυτικά της πόλης της Γάζας στον βόρειο τομέα του θύλακα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Οι ισραηλινές αρχές αναφέρθηκαν σε πολεμικές συγκρούσεις στην νότια, κεντρική και βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αλλά δεν σχολίασαν τους σημερινούς θανάτους στην Ράφα.

«Όλα τα μάτια στη Ράφα» – H viral φωτογραφία στο Instagram μετά την αεροπορική επιδρομή

Μία εικόνα με τον εύγλωττο τίτλο «Όλα τα μάτια στη Ράφα» έχει κοινοποιηθεί εκατομμύρια φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Μεταξύ άλλων έχει κοινοποιηθεί από διασημότητες, όπως το αστέρι του Bridgerton Nicola Coughlan, η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Kehlani και ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της Ινδίας, ο Varun Dhawan.

Αν είστε μέλος του Instagram, είναι μια εικόνα που πιθανότατα θα έχετε δει: τακτοποιημένες γραμμές από σκηνές που εκτείνονται σε απόσταση πάνω σε σκονισμένο έδαφος ενώ μία σειρά από λευκές κατασκευές στο κέντρο γράφουν τις λέξεις «Όλα τα μάτια στη Ράφα».

Στο Instagram, ένα κάλεσμα για δράση για να κοινοποιήσουν οι χρήστες την εικόνα είχε ως αποτέλεσμα να την προσθέσουν στις ιστορίες τους: περισσότερα από 37 εκατομμύρια μέχρι σήμερα το πρωί (29/5). Την Κυριακή, ένα ισραηλινό χτύπημα στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα έπληξε μια περιοχή που φιλοξενούσε εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, πυρπολώντας τις σκηνές τους, σύμφωνα με Παλαιστίνιους γιατρούς.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ