Πιτίνο: “Το παιχνίδι είναι μεγαλύτερο από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό”


Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε μια ημέρα πριν το τζάμπολ του ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και πέρα από τον ενθουσιασμό του του για τη συμμετοχή του “τριφυλλιού” στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Ολυμπιακού από τον ημιτελικό του ΟΑΚΑ.

Ο Ρικ Πιτίνο επισήμανε πως ο Ολυμπιακός έπρεπε να σεβαστεί το ίδιο παιχνίδι και να μην αποχωρήσει στο ημίχρονο του ημιτελικού, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του, λέγοντας: “Ανησυχώ για την εικόνα που παρουσιάσαμε για όλους τους νεαρούς Έλληνες. Τα παιδιά βλέπουν κάθε κίνηση που κάνεις και έπρεπε να τελειώσουν αυτό το παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερο από μένα, τον Ντέιβιντ Μπλατ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Πρέπει να το σέβεσαι”

Παράλληλα, ο Αμερικανός κόουτς τόνισε πως τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον τον ΠΑΟΚ, ενώ αστειεύτηκε λέγοντας ότι οι παίκτες του ίσως είναι πιο ξεκούραστοι από τη στιγμή που έπαιξαν… μισό παιχνίδι στον ημιτελικό.Τα όσα δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου του τελικού Κυπέλλου

– Για τον τελικό Κυπέλλου: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ για να παίξουμε στον τελικό Κυπέλλου. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλό μας. Είναι μια ομάδα που επιτίθεται πολύ σωστά και δύσκολα αντιμετωπίζεται. Έχουμε ξεκουραστεί από τη στιγμή που παίξαμε ένα μισό παιχνίδι. Αυτό ήταν ένα μικρό αστείο. Κάθε παιχνίδι που κρίνει τίτλο είναι διαφορετικό γιατί κρίνονται πολλά. Οι παίκτες φτάνουν σε νέα επίπεδα. Ο Μαργαρίτης, που κάθεται δίπλα μου, είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες και ηγέτες, γιατί μπορεί να σκοράρει, να πασάρει και τα κάνει όλα».

– Για το αν υπάρχει διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο φιναλίστ: «Δεν ισχύει ότι είναι παιχνίδι μεταξύ Δαβίδ και Γολιάθ. Αυτό έγινε πολλά χρόνια πίσω. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα».

Παναθηναϊκός – Καλάθης: «Πονάω, αλλά θα παίξω»

– Για την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του ημιτελικού: «Σε έναν αγώνα με το Κεντάκι στο Κάνσας, χάναμε 30 πόντους στο ημίχρονο και είχαμε μόνο επτά παίκτες διαθέσιμους. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τέσσερις παίκτες με τέσσερα φάουλ ο καθένας. Φαινόταν πως θα παίζαμε με τέσσερις εναντίον πέντε, γιατί η διαιτησία ήταν κατά τη γνώμη μου πολύ κακή. Χάσαμε με 55 πόντους. Την επόμενη μέρα έστειλα στον κομισάριο όλα τα σφυρίγματα που θεωρούσα λάθος. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό, τον προπονητή και τους παίκτες του, για κάθε αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε. Όμως ανησυχώ για την εικόνα που παρουσιάσαμε για όλους τους νεαρούς Έλληνες. Τα παιδιά βλέπουν κάθε κίνηση που κάνεις και έπρεπε να τελειώσουν αυτό το παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερο από μένα, τον Ντέιβιντ Μπλατ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Πρέπει να το σέβεσαι».

– Τι σημαίνει για τον ίδιο η παρουσία στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας: «Είμαι ενθουσιασμένος για κάθε ματς τίτλου. Κάθε προπόνηση που κάνω είναι σαν να πρόκειται για την τελευταία της ζωής μου. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργώ. Χαιρόμαστε πολύ που θα παίξουμε μπροστά σε νέα παιδιά, όλα γίνονται για τα νέα παιδιά και θέλουμε να τα εμπνεύσουμε για να αγαπήσουν το παιχνίδι του μπάσκετ. Όλοι μιλούν για τα νησιά, όμως δεν μπορώ να δω αυτό που λέει όλος ο κόσμος, γιατί γυρίζω αμέσως στο ξενοδοχείο μετά από την κούραση όλης της μέρας. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες να απολαμβάνουν το παιχνίδι του μπάσκετ και την ομορφιά του, όχι την αντιπαλότητα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι μάχη. Κι εγώ όταν ήμουν κολέγιο ήθελα να σκοτώσω τον αντίπαλο, αλλά όχι όταν τελείωνε το παιχνίδι. Όταν κέρδιζαν τούς έδινα τα εύσημα. Πρέπει όλοι να σεβόμαστε το ευ αγωνίζεσθαι και να σκέφτεστε ότι είστε όλοι Έλληνες. Συμπεριλαμβανομένου και εμού!».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ