Πάτρα: Στη φυλακή αστυνομικός – Υπεξαίρεσε περίπου 500.000 ευρώ

Αυλαία έπεσε χθες (15/2/2019) μετά από έξι χρόνια, στην πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού στην οικονομική υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, με πρωταγωνιστή αξιωματικό που υπηρετούσε στη συγκεκριμένη Διεύθυνση.

Ο 51χρονος σήμερα Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που αντιμετώπιζε την κατηγορία της κατάχρησης δημοσίου χρήματος κακουργηματικού χαρακτήρα, κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπεξαίρεση περίπου 500.00 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2013, μετά από έρευνα του κλιμακίου Εσωτερικών Υποθέσεων.

Αρχικά ο 45χρονος τότε ένστολος, δεν είχε καταφέρει να δικαιολογήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στο να «βάλει» χέρι στο ταμείο και αμέσως τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Από την έρευνα προέκυψε πως ο Αστυνομικός παραδέχθηκε την πράξη του, επικαλούμενος σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2013 και αφού είχαν προηγηθεί πληροφορίες ότι υπήρξε διασπάθιση χρηματικού ποσού της τάξης των 400.000 ευρώ, από το 2009 κι έκτοτε στην οικονομική διαχείριση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Το έλλειμμα προέρχεται από έξοδα κίνησης Αστυνομικών, στους οποίους δεν κατεβλήθησαν ποτέ και αφορά και σε άλλες υποχρεώσεις της υπηρεσίας.

ΠΗΓΗ patratora.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ