Οι αρνητικές επιπτώσεις του να κόβετε τα μαλλιά σας


Πίσω στις αρχαίες εποχές, οι άνθρωποι πολλών πολιτισμών είχαν μακριά μαλλιά επειδή πίστευαν πως ήταν σημάδι δύναμης και πνευματικής ωριμότητας.

Οι Ιθαγενείς της Αμερικής και οι Κινέζοι είναι λίγα παραδείγματα από τις κουλτούρες που εκτιμούσαν τα μακριά μαλλιά και γι αυτό οι άντρες και οι γυναίκες αυτών των πολιτισμών σπάνια έκοβαν τα μαλλιά τους.

Ακόμα και αν τότε πολλοί πολιτισμοί πίστευαν πως τα μακριά μαλλιά ήταν ευεργετικά για το σώμα, υπάρχει κάποια απόδειξη σήμερα που υποστηρίζει την πεποίθηση πως τα μακριά μαλλιά μπορούν να κάνουν ένα άτομο περισσότερο διαισθητικό;

Πως τα μακριά μαλλιά σε κάνουν πιο διαισθητικό

Αν μελετάτε την Φύση αρκετά βαθιά, θα πρέπει να ξέρετε πως δε θα δημιουργούσε ποτέ κάτι που δεν έχει κάποιο ρόλο στην εξέλιξη ενός συστήματος, όπως το ανθρώπινο σώμα.

Μόλις το κατανοήσετε αυτό, θα πρέπει να ξέρετε πως τα ανθρώπινα μαλλιά δεν υπάρχουν μόνο για την ομορφιά, αλλά επίσης παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, βοηθώντας το σώμα να λειτουργήσει στο βέλτιστο επίπεδο του.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους τα μαλλιά βοηθούν το σώμα να αποδώσει καλύτερα είναι ότι λειτουργούν ως κεραίες που σας βοηθούν να αισθανθείτε την ενέργεια του περιβάλλοντος πιο αποτελεσματικά. Γι αυτό όταν φοβάστε, όλες οι κοντές τρίχες του σώματος σηκώνονται, ενδυναμώνοντας την διαίσθηση σας.

Τα μαλλιά μπορούν να θεωρηθούν προέκταση του νευρικού συστήματος, επειδή έχουν την ικανότητα να απορροφούν πληροφορίες από το περιβάλλον και να τις μεταβιβάζουν στον εγκέφαλο για επεξεργασία.

Εκτός από την απορρόφηση πληροφοριών, τα μαλλιά έχουν επίσης την ικανότητα να εκπέμπουν ενεργειακά μοτίβα και συχνότητες στο περιβάλλον. Αυτό έχει δειχθεί σε πειράματα με μαλλιά που περιλάμβαναν φωτογραφίες Κίρλιαν.

Πολλοί πνευματικοί γκουρού πιστεύουν πως τα μακριά μαλλιά μπορούν να βοηθήσουν στην διέγερση της ενέργειας Κουνταλίνι του σώματος πιο αποτελεσματικά, το οποίο με την σειρά του προκαλεί την αύξηση της ζωτικότητας, της διαίσθησης και της ηρεμίας. Θα μπορούσε αυτός να είναι ένας από τους κύριους λόγους για τον οποίο οι γυναίκες είναι περισσότερο διαισθητικές από τους άντρες;

Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για να διεγείρετε την ενέργεια Κουνταλίνι του σώματος είναι μέσω της θετικής σeξουαλικής επαφής. Κατά τη διάρκεια της και οι δύο σύντροφοι συνεχώς ανταλλάσουν σeξουαλική ενέργεια, κάνοντας την ενέργεια Κουνταλίνι να εγερθεί προς τον εγκέφαλο.

Μόλις η ενέργεια Κουνταλίνι του ενός συντρόφου φτάσει στο σημείο κορύφωσης, αυτός ή αυτή θα έρθει σε οργασμό. Η σeξουαλική ενέργεια που μεταφέρεται κατά τη διάρκεια της επαφής είναι σημαντική για την εξισορρόπηση της ανδρικής και γυναικείας ενέργειας.

Ωστόσο, η αρνητική επαφή όπως ο βιασμός ή το βίαιο σeξ συχνά προκαλεί το μπλοκάρισμα της σeξουαλικής ενέργειας, οδηγώντας σε προβλήματα.

Επειδή τα μαλλιά λειτουργούν σαν κεραίες, υπάρχει η πεποίθηση πως οι ηβικές τρίχες επιτρέπουν την μεταφορά ενέργειας ανάμεσα στους συντρόφους αποτελεσματικότερα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες σeξουαλικές εμπειρίες και στην ενδυνάμωση του δεσμού μεταξύ των συντρόφων.

Οι αρνητικές επιπτώσεις του να κόβετε τα μαλλιά σας

Αιώνες πριν, πολλοί πολιτισμοί αποθάρρυναν τους ανθρώπους από το να κόβουν τα μαλλιά τους, επειδή έβλεπαν τα μακριά μαλλιά ως σημάδι υγείας, ομορφιάς, δύναμης, ελευθερίας και πνευματικής ωριμότητας. Λόγω αυτής της αντίληψης και τα δύο φύλα αυτών των πολιτισμών είχαν τα μαλλιά τους μακριά και συχνά έκοβαν τα μαλλιά των εχθρών τους ως σημάδι σκλαβιάς και για να αποδυναμώσουν την διαίσθηση τους.

Οι Κυβερνήτες (η ελίτ) επίσης γνώριζαν τα υγιή οφέλη των μακριών μαλλιών, γι αυτό υποστήριζαν την ιδέα ο ανδρικός πληθυσμός να έχει κοντά μαλλιά.

Γι αυτό όταν οι άντρες εντάσσονται στον στρατό, ο οποίος είναι μια εταιρεία που ελέγχεται από τους Κυβερνήτες, απαιτείται να κόψουν τα μαλλιά τους πολύ κοντά. Τα περισσότερα άτομα του στρατού συνήθως θα πουν πως οι άντρες απαιτείται να κόβουν τα μαλλιά τους στον στρατό για λόγους υγείας.

Αυτοί οι ισχυρισμοί ίσως ισχύουν αλλά οι λόγοι που απαιτούν το κόψιμο των μαλλιών είναι για να αποδυναμώσουν την διαίσθηση τους και να τους σημαδέψουν ως δούλους του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.

Όπως περιγράφεται στο 3HO.org:

Καθώς ολόκληρες φυλές ή κοινωνίες κατακτιόνταν, το κόψιμο των μαλλιών επικράτησε τόσο που η σημασία των μαλλιών χάθηκε μετά από λίγες γενιές και η μόδα έγινε το επίκεντρο.

Η επιστήμη των μαλλιών έγινε μια από τις πρώτες τεχνολογίες που δόθηκε από τον Yogi Bhajan όταν ήρθε στην Αμερική.

«Όταν επιτρέπεται στα μαλλιά του κεφαλιού να φτάσουν στο πλήρες μάκρος τους, τότε το φώσφορο, το ασβέστιο και βιταμίνη D παράγονται και εισέρχονται στο λεμφικό υγρό και τελικά στο νωτιαίο υγρό μέσω των δύο αγωγών στην κορυφή εγκεφάλου. Αυτή η ιοντική αλλαγή δημιουργεί αποτελεσματικότερη μνήμη, οδηγεί σε περισσότερη φυσική ενέργεια και βελτιώνει την αντοχή και την υπομονή.»

Ο Yogi Bhajan εξήγησε πως αν επιλέξετε να κόψετε τα μαλλιά σας, όχι μόνο χάνετε αυτή την έξτρα ενέργεια και φροντίδα, αλλά το σώμα σας τότε πρέπει να παρέχει μεγάλο ποσοστό ζωτικής ενέργειας και θρεπτικών ουσιών για να ξανά-φυτρώσουν τα χαμένα μαλλιά.

Επιπλέον, τα μαλλιά είναι οι κεραίες που μαζεύουν και διοχετεύουν την ηλιακή ενέργεια ή την πράνα στους μπροστινούς λοβούς, το μέρος του εγκεφάλου που χρησιμοποιείτε για διαλογισμό και οραματισμό. Αυτές οι κεραίες λειτουργούν ως αγωγοί που φέρνουν μεγαλύτερες ποσότητες κοσμικής ενέργειας. Χρειάζεται κατά προσέγγιση τρία χρόνια από την τελευταία φορά που κόψατε τα μαλλιά για να διαμορφωθούν καινούργιες κεραίες μέχρι τις άκρες των μαλλιών.

Γιατί οι Ιθαγενείς της Αμερικής κρατούσαν τα μαλλιά τους μακριά

Κάποιοι ερευνητές δήλωσαν πως κατά τη διάρκεια του πόλεμου στο Βιετνάμ, συγκεκριμένες ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις της Αμερικής διατάχθηκαν να διεισδύσουν στα κρατητήρια των Ιθαγενών και να αναζητήσουν άντρες με καταπληκτικές ικανότητες ιχνηλασίας.

Βρήκαν πως πολλοί Ιθαγενείς είχαν ασυνήθιστες ικανότητες αλλά αφού στρατολογήθηκαν και τα μαλλιά τους κόπηκαν, έχασαν τις ασυνήθιστες ικανότητες ιχνηλασίας τους.

Όταν ρωτούνταν για την έλλειψη της απόδοσης τους, οι Ιθαγενείς άντρες συχνά απαντούσαν πως δεν μπορούσαν να βασιστούν πλέον στην διαίσθηση τους επειδή έχασαν την ικανότητα να επικοινωνούν μαζί της.

Εάν αυτό το πείραμα είναι αληθινό ή όχι είναι δύσκολο να το πούμε. Ωστόσο, όταν μελετάτε πως λειτουργούν τα μαλλιά πέρα από τις συμβατικές μεθόδους, γίνεται σαφές πως παίζουν σημαντικό ρόλο στο να βοηθούν το σώμα να αισθανθεί την ενέργεια του περιβάλλοντος.

Πηγή: awaken.gr


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ