Κρήτη: Η οικογένεια της Νικολέτας προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου


Η οικογένεια της 17χρονης Νικολέτας, που σκοτώθηκε όταν έπεσε στο κενό από ύψος 50 μέτρων στη γέφυρα του ΒΟΑΚ στην Κρήτη, προχωρά σε μηνύσεις και ζητά περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης

Έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου είναι η οικογένεια της 17χρονης Νικολέτας από το Ηράκλειο της Κρήτης, που «έχασε» τη ζωή της όταν έπεσε από γέφυρα την Πέμπτη 23 Μαΐου, μερικές ώρες μετά την αναχώρηση από το σχολείο στο οποίο φοιτούσε.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Αλεξάνδρα Σπανάκη, τονίζει πως πίσω από το τραγικό γεγονός ενδεχομένως να κρύβεται μία υπόθεση σχολικού εκφοβισμού, σύμφωνα με όσα τής έχει μεταφέρει η οικογένεια του άτυχου κοριτσιού, μιλώντας στη Real News.

«Μου έγινε γνωστό από την οικογένεια ότι υπήρχαν περιστατικά ενόχλησης της Νικολέτας στο σχολείο από δύο συμμαθητές της. Όπως είναι λογικό, η υπόθεση θα πρέπει να διερευνηθεί και προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα πρέπει να αποκαλυφθεί ποιος ή ποιοι “έσπρωξαν” αυτό το παιδί στην αυτοκτονία», αναφέρει.

Ήδη, η αστυνομία, προκρίνοντας το σενάριο της αυτοχειρίας, πριν διαβιβάσει τη τη δικογραφία, έχει φροντίσει να λάβει όλες τις απαραίτητες καταθέσεις από συμμαθητές, καθηγητές και φίλους της Νικολέτας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής που έγινε παρουσία της ιατροδικαστού Ελπίδας Σπανουδάκη, τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, όλες οι κακώσεις στο σώμα της νεαρής κοπέλας φαίνεται να συνδέονται με την πτώση. Δηλαδή, αποκλείεται η πιθανότητα να είχε δεχθεί χτύπημα πριν πέσει στο κενό.

Πάντως, μέχρι τη μέρα της τραγωδίας, δεν υπήρχε οιαδήποτε ένδειξη ότι η 17χρονη είχε τάσεις αυτοκτονίας, σύμφωνα με την οικογένεια. Αυτό το γεγονός εντείνει την πεποίθηση τόσο στους γονείς όσο και την αδελφή της, πως η Νικολέτα ωθήθηκε στην απονενοημένη πράξη εξαιτίας της πίεσης που αισθανόταν από τις συμπεριφορές διαφόρων ατόμων εναντίον της. Άλλωστε, η αδελφή της άτυχης κοπέλας αποκάλυψε ότι και εκείνη υπήρξε θύμα εκφοβισμού, ως μαθήτρια στο ίδιο Λύκειο.

«Κατά κύριο λόγο, έχουμε ένα παιδί ευαίσθητο και εσωστρεφές. Επομένως, οιαδήποτε τυχόν επίδραση ή ενόχληση των άλλων μπορεί να έλαβε άλλες διαστάσεις στο μυαλό και την ψυχή αυτού του παιδιού. Δεν ξέρω ποιας έντασης ήταν η πίεση που δεχόταν», επεσήμανε ακόμη η νομική εκπρόσωπος της οικογένειας.

Για το γεγονός πως κανείς από τους έξι ανθρώπους που την είδαν να στέκεται πάνω στη γέφυρα με πρόθεση (τέσσερις αλλοδαποί τουρίστες και δύο Έλληνες οδηγοί) δεν προσπάθησε να την αποτρέψει ή έστω να της μιλήσει, σημείωσε ότι «αυτό είναι κάτι που με στενοχωρεί και προσωπικά. Βλέπουν τόσοι άνθρωποι ένα παιδί σε αυτήν την κατάσταση και δεν το πλησιάζουν;

Ο κόσμος φοβάται. Γιατί δεν φώναξαν; Γιατί δεν του είπαν κάτι; Ειλικρινά προκαλεί την κοινή λογική να βλέπεις ένα παιδί να στέκεται και να μην σταματά κάποιος».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ