Κόκκινα δάνεια: Με αλγόριθµο η επιδότηση της δόσης


Ένας συγκεκριµένος αλγόριθµος, που θα λαµβάνει υπόψη εισοδήµατα, ύψος δανείου, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού, αξία κατοικίας κ.ά., αναµένεται να υπολογίζει το ύψος της επιδότησης για τη δόση κόκκινου δανείου πρώτης κατοικίας στο νέο προστατευτικό πλαίσιο.

Σύµφωνα µε πληροφορίες της εφημερίδας “Εθνος”, όλοι οι δανειολήπτες που θα µπουν στην προστασία του νέου νόµου για τα κόκκινα δάνεια αναµένεται να λάβουν επιδότηση δόσης από το ∆ηµόσιο.

Το ύψος της επιδότησης θα κλιµακώνεται για τον κάθε δανειολήπτη ανάλογα µε το συνολικό εισόδηµα, το πλήθος των µελών του νοικοκυριού, την περιουσιακή τους κατάσταση, το ύψος του δανείου, την αντικειµενική και εµπορική αξία της κατοικίας κ.ά.

Από το νέο πλαίσιο εκτιµάται πως καλύπτεται πάνω από το 80% των δανειοληπτών, καθώς θα µπορούν να ενταχθούν και επαγγελµατικά δάνεια µε υποθήκη την πρώτη κατοικία.

Για την ένταξη στην προστασία του νέου θεσµικού πλαισίου η αντικειµενική αξία του σπιτιού θα πρέπει να φτάνει έως τα 250.000 ευρώ και το υπόλοιπο δανείου έως τα 130.000 ευρώ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ