Ο δρομέας – εκτελεστής της μαφίας που προδόθηκε από το ρολόι του!


Μοιάζει με σενάριο ταινίας αλλά είναι αλήθεια: ένας βρετανός δρομέας και ποδηλάτης, αποδείχθηκε πως είναι εκτελεστής της μαφίας και καταδικάστηκε για τις δολοφονίες δύο αντίπαλων γκάνγκστερ, με την αστυνομία να εξιχνιάζει την υπόθεση σε μεγάλο βαθμό λόγω του GPS ρολογιού του.

Ο λόγος για τον 39χρονο Μάρκ «Iceman» Φέλοους που κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο του Λίβερπουλ για τη δολοφονία του ηγέτη του οργανωμένου εγκλήματος Πολ «Mr. Big» Μάσεϊ και τον συνεργάτη του, Τζον Κινσέλα, 55 και 53 χρονών αντίστοιχα.

Αν και η αστυνομία είχε ήδη υποπτευθεί τον Φέλοους για τη δολοφονία του Κινσέλα, δεν είχε κανένα στοιχείο περί αυτού. Τελικά, ήταν το ρολόι που τον συνέδεσε με την ανεξιχνίαστη δολοφονία του Μάσεϊ που είχε γίνει το 2015.

Χάκαραν το ρολόι, τον πρόδωσε το GPS
Οι ντετέκτιβ είδαν μια φωτογραφία του Φέλοους ενώ ο τελευταίος έτρεχε στον Μαραθώνιο του Μάντσεστερ και παρατήρησαν το ρολόι GPS που φορούσε. Στη συνέχεια χάκαραν το GPS του, προκειμένου να βρουν τα ακριβή δρομολόγια που είχαν αποτυπωθεί σε αυτά.

Με την βοήθεια του Τζέιμς Λαστ, ενός εμπειρογνώμονα στον τομέα της δορυφορικής ραδιοπλοήγησης, εξέτασε το ρολόι του Φέλοους προκειμένου να βρεθούν αποδείξεις ότι βρισκόταν κοντά στη σκηνή της δολοφονίας του Μάσεϊ.

Ο 39χρονος δρομέας Μάρκ «Iceman» Φέλοους ήταν δολοφόνος της Μαφίας
Μάλιστα, από την σχετική έρευνα προέκυψε πως σχεδόν δύο μήνες πριν από το θάνατο του Μάσεϊ, το ρολόι του Φέλοους είχε καταγράψει μια δραστηριότητα 35 λεπτών γύρω από το σπίτι του Μάσεϊ. Την ίδια διαδρομή έκανε και την ημέρα της δολοφονίας του Μάσεϊ με το ποδήλατο του, γεγονός που έδειξε πως προφανώς είχε μελετήσει την διαδρομή διαφυγής του.

Τρεις εβδομάδες μετά την δολοφονία του Μάσεϊ, ο Φέλοους πυροβολήθηκε, πιθανώς από την αντίπαλη συμμορία, ενώ πήγαινε με το ποδήλατό του από το από της κοπέλας του στο σπίτι της γιαγιάς του. Η σφαίρα πέρασε μέσα από τη λεκάνη του αλλά επέζησε. Μετά από αυτό το περιστατικό, ο 39χρονος φαινόταν να ζει μια ήσυχη ζωή, εργαζόμενος ως μάγειρας στη νυχτερινή βάρδια ενός μαγαζιού.

Τρία χρόνια αργότερα, ήρθε η δολοφονία του Τζον Κινσέλα με το βίντεο παρακολούθησης να δείχνει τον Φέλοους κάνοντας έναν παρόμοιο αναγνωριστικό βρόχο me αυτοκίνητό του. Στις 5 Μαΐου 2018, πλησίασε τον Kινσέλα με το ποδήλατό του και τον πυροβόλησε δύο φορές στην πλάτη και στη συνέχεια άλλες δύο φορές ενώ ήταν στο έδαφος.

Λίγες μέρες αργότερα, εγκατέλειψε τη χώρα πηγαίνοντας διακοπές με την κοπέλα του και όταν επέστρεψε, στις 30 Μαΐου, συνελήφθη στο αεροδρόμιο. Στις 17 Ιανουαρίου 2019 καταδικάστηκε σε φυλάκιση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ