Σου φαίνεται δύσκολο το πρωινό ξύπνημα; Οι κινήσεις πριν κοιμηθείς και αφού ξυπνήσεις για να φαίνεσαι φρέσκια


Έχουμε διαβάσει κατά καιρούς πολλά άρθρα σε περιοδικά και αναρτήσεις στο internet σχετικά με tips που σε βοηθούν να έχεις όμορφα βράδια και να απολαμβάνεις έναν ξεκούραστο ύπνο. Είμαι σίγουρη ότι όλο και κάποια από αυτά τα tips έχεις δοκιμάσει (γυμναστική, σωστή διατροφή, διαλογισμό, αποχή από τα digital, λίγη λεβάντα στο μαξιλάρι και πολλά ακόμα).

Και ναι, έχεις καταφέρει να απολαμβάνεις τον ύπνο σου, τι γίνεται όμως με εκείνα τα πρωινά που καταβάλλεις πραγματικό αγώνα για να ξυπνήσεις; Τι γίνεται με εκείνα τα πρωινά που μπορεί να χτυπάνε 3 ξυπνητήρια, αλλά εσύ το μόνο που θέλεις είναι να τα σπάσεις και να αλλάξεις πλευρό;

Μπορούμε αλήθεια να κάνουμε κάτι για αυτά τα δύσκολα πρωινά; Η αλήθεια είναι πως ναι, μπορούμε!

Πώς να φαίνομαι φρέσκια το πρωί
#1 Διόρθωσε τη βραδινή σου ρουτίνα
Η αλήθεια είναι ότι η ενέργεια και η όρεξη σου το πρωί θα χαθεί σε χρόνο dt, αν αντικρίζοντας το πρόσωπο σου στον καθρέφτη, έρθεις αντιμέτωπη με πρηξίματα κάτω από τα μάτια και θαμπή επιδερμίδα. Και το να δεις το πρόσωπό σου στον καθρέφτη, κακά τα ψέματα, είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες το πρωί. Για να αποφύγεις λοιπόν τέτοιου είδους «κακά συναπαντήματα», φρόντισε να έχεις κάνει τις κατάλληλες κινήσεις με τα σωστά προϊόντα φροντίδας, πριν κοιμηθείς.

Αλλά ας δούμε αρχικά για ποιους λόγους ξυπνάμε τις περισσότερες φορές με πρηξίματα. Ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι γιατί συσσωρεύονται υγρά στους ιστούς του προσώπου, και αυτό συμβαίνει λόγω αφυδάτωσης ή επειδή αγαπάς πολύ τις αλμυρές τροφές. Για να αποφύγεις λοιπόν τα πρηξίματα, μείωσε το αλάτι στη διατροφή σου και να μη ξεχνάς να χρησιμοποιείς κάθε βράδυ κρέμα νύχτας. Δύο φορές την εβδομάδα μπορείς επίσης να εναλλάσσεις την κρέμα νύχτας με μια sleeping mask. Τέλος, ένα ελαφρύ μασάζ το πρωί στο πρόσωπο, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πραγματικά βοηθάει.

#2 Οργάνωσε τις εκκρεμότητές σου
Μερικές φορές αρνούμαστε να σηκωθούμε από το κρεβάτι, γιατί απλά δεν θέλουμε να έρθουμε αντιμέτωπες με την πραγματικότητα και τις άπειρες υποχρεώσεις. Αντί να βασανίζεσαι λοιπόν και να ξυπνάς μέσα στην αρνητική ενέργεια, το προηγούμενο απόγευμα, κάνε μια λίστα με όλες τις εκκρεμότητές που έχεις για την επόμενη μέρα και προσπάθησε να τις βάλεις σε προτεραιότητα. Έτσι το επόμενο πρωί, θα ξυπνήσεις πιο χαλαρή και με περισσότερη όρεξη να αποχωριστείς το κρεβάτι σου.

#3 Πιες νερό
Το βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου, χάνεις αρκετά υγρά και δυστυχώς η αφυδάτωση σε κάνει να αισθάνεσαι πιο υποτονική και να νυστάζεις. Αν μπορείς λοιπόν με το που ξυπνάς, φρόντισε να πίνεις ένα ποτήρι νερό.

#4 Πάρε το σωστό πρωινό
Ναι, τα ζεστά κρουασάν είναι τέλεια, έλα όμως που αντί να σου δίνουν ενέργεια σε κάνουν να νιώθεις υποτονική! Προτίμησε λοιπόν τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, η οποία μετατρέπεται σε ντοπαμίνη (πρόκειται για το νευροδιαβιβαστή της ευτυχίας) και σε ενεργοποιεί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ