Κοντεύεις τα 40; Να τι θέλει να σου πει ο δερματολόγος σου!


Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία και αυτό δεν αφορά μονάχα την υγεία του οργανισμού σου αλλά και της επιδερμίδας σου! Αν λοιπόν αναρωτιέσαι τι θα πρέπει να προσέξεις τώρα που πλησιάζεις τα 40, αυτό το άρθρο είναι για σένα.

Όσον αφορά την υγεία του δέρματος, όσο πιο νωρίς αρχίσεις να το φροντίζεις, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα μπορείς να περιμένεις. Σύμφωνα με την αισθητική δερματολόγο Δρ. Loretta Ciraldo, αν έχεις εφαρμόσει κάποιες καλές για το δέρμα σου συνήθειες στα 20 και τα 30 σου, η επόμενη δεκαετία της ζωής σου θα σε βρει με πιο σφριγηλό, πιο λαμπερό και πιο υγιές δέρμα.

Σύμφωνα με εκείνη, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς προιόντα για αντιγήρανση και λάμψη πριν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες βαθιές ρυτίδες ή πανάδες. Αποκαλύπτει μάλιστα, πως και οι μεν και οι δε δημιουργούνται σταδιακά από τα 20 αλλά στα 40 είναι πλέον τέτοια η φθορά που γίνεται ορατή με γυμνό μάτι.

Για να προλάβεις λοιπόν όλα όσα θα συμβούν στο δέρμα σου μετά αλλά και να επανορθώσεις όσα έχουν ήδη γίνει, διάβασε παρακάτω τις 7 συνήθειες που πρέπει να εντάξεις στην περιποίηση του προσώπου σου!

1. Ξεκίνα να χρησιμοποιείς βιταμίνη C σε serum

…Αν δεν το κάνεις ήδη, δηλαδή! Η βιταμίνη C προλαμβάνει τις πανάδες και χαρίζει λάμψη αλλά και σφριγηλότητα! Τι άλλο να ζητήσεις;

2. Κάνε απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα

Πολύ περισσότερο από πριν, το δέρμα σου χρειάζεται μια υποβοηθούμενη ανανέωση. Βελτίωσε την υφή αλλά και την όψη του κάνοντας ελαφριά απολέπιση στο σπίτι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

3. Το αντηλιακό είναι πιο σημαντικό από ποτέ!

Αν χρησιμοποιείς μονάχα ένα προιόν στο πρόσωπό σου, ας είναι αντηλιακό. Τόσο σημαντική είναι η προστασία του δέρματός σου από την περαιτέρω φθορά που προκαλεί ο ήλιος. Επίλεξε ένα αντηλιακό προσώπου με τουλάχιστον 30 SPF και μην παραλείψεις να το εφαρμόσεις και στο λαιμό, το ντεκολτέ αλλά και τα χέρια σου.

4. Δώσε βάση στην ενυδάτωση

Η φθορά της επιδερμίδας ξεκινά από τη μείωση των λιπιδίων της: με άλλα λόγια, τη μειωμένη ενυδάτωση. Το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, πιο εύθραστο, πιο ξηρό. Γι’αυτό και είναι τώρα πιο σημαντικό από ποτέ να ενισχύσεις την επιδερμίδα σου με μία έξτρα δόση ενυδάτωσης. Προτίμησε μία κρέμα ημέρας πλούσια σε λιπίδια και για έξτρα ενυδάτωση βάλε στη ρουτίνα σου ένα προιόν με υαλουρονικό οξύ.

5. Ξεκίνα να χρησιμοποιείς ρετινόλη

Ήρθε η ώρα να βάλεις αυτό το μαγικό και ιδιαίτερο συστατικό στην καθημερινή σου ρουτίνα. Όπως ακριβώς και η βιταμίνη C, η ρετινόλη προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και πολεμά τις ρυτίδες. Ωστόσο θα πρέπει να την χρησιμοποιείς μονάχα βράδυ και να αφήσεις την επιδερμίδα σου να συνηθίσει σταδιακά στο νέο προιόν για να αποφύγεις την ξαφνική ξηρότητα και τον ερεθισμό που ενδέχεται, ως ιδιαίτερα δραστικό προιόν, να προκαλέσει.

6. Μην ξεχνάς ποτέ τον καθαρισμό!

Αν έχεις φτάσει ως τώρα χωρίς να εφαρμόζεις τον πιο βασικό κανόνα της περιποίησης του προσώπου, τότε ήδη έχεις δει τι επιπτώσεις έχει αυτό. Ο καλός καθαρισμός του προσώπου, δύο φορές την ημέρα, επιβάλλεται σε κάθε ηλικία και τα 40 δεν αποτελούν εξαίρεση. Επίλεξε ένα καθαριστικό που να ενυδατώνει, παράλληλα, την πιο εύθραστη επιδερμίδα και όσο κι αν νυστάζεις… χρησιμοποίησέ το!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ