Ολυμπιακός – ΑΕΚ LIVE Ντέρμπι για τη Superleague


Όλα τα βλέμματα στρέφονται στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στη «μάχη» που δίνεται για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ, στο πιο… λαμπερό ματς της 21ης αγωνιστικής της Superleague.
Με τον ΠΑΟΚ να είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, οι δύο μονομάχοι του Φαλήρου επικεντρώνονται στη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ψάχνουν και οι δυο την πρώτη τους νίκη σε φετινό ντέρμπι! Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», σ΄ ένα από τα κλασσικά μεγάλα ματς της Superleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» που προέρχονται από εντός έδρας «γκέλα» με την Ντιναμό Κιέβου (2-2) για το Europa League και θέλουν την νίκη για να «καπαρώσουν» την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champ[ions League.

Η ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ έχει μόνο νίκες και θέλει τους τρεις βαθμούς για να βρεθεί σε «απόσταση βολής» από τον Ολυμπιακό (εκκρεμεί η υπόθεση της αφαίρεσης των 3ων βαθμών και η απόφαση του CAS). Αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία της Ένωσης για να μην χάσει το δεύτερο στόχο που της έχει μείνει από το φετινό πρωτάθλημα.

Παρακολουθήστε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

Και στις πέντε προηγούμενες σεζόν οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες στο Κύπελλο. Έτσι από το 2015 έχουν παίξει μεταξύ τους τον ίδιο αριθμό αγώνων (7) για Κύπελλο και πρωτάθλημα! Η ΑΕΚ μετράει δύο προκρίσεις πέρσι και πρόπερσι και νίκη στον τελικό του 2016.

Η ΑΕΚ είναι αήττητη στα πέντε τελευταία επίσημα παιχνίδια με τους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να νικήσει σε κανένα από τα τέσσερα τελευταία για το πρωτάθλημα, κάτι που έχει να συμβεί από το 1997. Η Ένωση έχει τρεις νίκες και μια ισοπαλία σε αυτά.

Η ΑΕΚ δεν έχει χάσει στα τρία τελευταία επίσημα στο Φάληρο, με δύο νίκες και μια ισοπαλία. Για το πρωτάθλημα νίκησε το Φεβρουάριο του 2018, 2-1 με ανατροπή (81’ σουτ Ανσαριφάρντ – 87’ σουτ Τσιγκρίνσκι, 88’ σουτ Γιακουμάκης), αφού είχε χάσει και τα έξι προηγούμενα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Μάλιστα σε αυτά τα οκτώ ο Ολυμπιακός πέτυχε 20 γκολ και η ΑΕΚ ένα, αφού ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν σκορ 6-0, 4-0 και δύο φορές 3-0!

Η… παράδοση

Νίκες Ολυμπιακού: 48

Ισοπαλίες: 32

Νίκες ΑΕΚ: 37

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό

Νίκες Ολυμπιακού: 32

Ισοπαλίες: 11

Νίκες ΑΕΚ: 15

Στον πρώτο γύρο

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1

(89′ κεφαλιά Μπακασέτας – 58′ σουτ Φορτούνης)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ