Καινοτόμα συσκευή για εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση ασθενών


Η ομάδα στο σπίτι του Λονδίνου – Dartford και Gravesham NHS Trust Hospital αναπτύσσει μια νέα φορητή συσκευή που επιτρέπει την απομακρυσμένη παρακολούθηση των ασθενών μετά το εξιτήριό τους από το νοσοκομείο.

Η συσκευή, που παράγεται από την εκκίνηση του Current, αναλύει δεδομένα υγείας σε πραγματικό χρόνο. Έχει χρησιμοποιηθεί σε πιλότο για την αξιολόγηση της υγείας των ασθενών που έχουν ολοκληρώσει τη νοσηλεία τους και έχουν φύγει από το νοσοκομείο.

Μερικοί ασθενείς απαιτούν κατ ‘οίκον επισκέψεις από το προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης προκειμένου να παρακολουθούνται για οποιαδήποτε υποτροπή και να καθορίζονται τυχόν πρόσθετες υπηρεσίες υγείας. Αυτές οι υπηρεσίες ονομάζονται συχνά «νοσοκομείο στο σπίτι». Οι επισκέψεις αυτές απαιτούν χρόνο και πόρους, απαιτώντας από τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας να ταξιδεύουν σε πόλεις  και αγροτικές περιοχές για να κάνουν αξιολογήσεις.

Το σκεπτικό πίσω από τη νέα συσκευή από το Current είναι να συλλέξει τα δεδομένα των «ζωτικών σημείων» και να τα στείλει εξ αποστάσεως σε ιατρική μονάδα. Με βάση τις πληροφορίες που συλλέγονται, οι υγειονομικές αρχές θα πρέπει να είναι σε θέση να καθορίζουν ποιοι ασθενείς είναι υγιείς και επομένως δεν χρειάζονται επισκέψεις και αντίθετα ποιοι ασθενείς χρειάζονται επίσκεψη στο σπίτι.

Αυτό έγινε δυνατό με το τρέχον έργο. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που συλλέχθηκαν, οι κλινικοί γιατροί του Dartford και του Gravesham κατάφεραν να επαναπροσδιορίσουν τις επισκέψεις σε ασθενείς με βάση την κρισιμότητα. Η επίδραση του πιλότου οδήγησε σε 22% μείωση στις επισκέψεις στο σπίτι. Αυτό βοήθησε στην απελευθέρωση ειδικευμένου νοσηλευτικού χρόνου και πόρων.

Πως λειτουργεί η συσκευή

Η συσκευή φοριέται στον άνω βραχίονα και αποστέλλεται σήμα ασύρματα, στέλνοντας δεδομένα σχετικά με τον κίνδυνο καρδιαγγειακών και αναπνευστικών ασθενειών. Τα δεδομένα αναλύονται από μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, η οποία δείχνει εάν ένας ασθενής χρειάζεται ιατρική αξιολόγηση.

Σχολιάζοντας το έργο, ο Διευθυντής Πληροφοριών Dartford και Gravesham, Neil Perry, δήλωσε: «Η αξία του ρεύματος αποδείχθηκε στον πρώτο ασθενή μας – ένας ασθενής με χρόνια αδιαθεσία που υπέστη μείωση στον κορεσμό οξυγόνου, την οποία το Current εντοπίστηκε νωρίτερα από την κανονική φροντίδα αφήνοντας να παρεμβαίνουμε νωρίτερα και στο σπίτι του ασθενούς. Και πρόσθεσε: «Με το Current, έχουμε δει την ικανότητα να παρέχουμε παρέμβαση πολύ νωρίτερα  και να αποτρέψουμε την εκ νέου είσοδο στο νοσοκομείο».

Το Current (πρώην snap40) ιδρύθηκε το 2015 από τους μηχανικούς λογιστών Christopher McCann και Stewart Whiting, με στόχο την παραγωγή ψηφιακής τεχνολογίας υγείας για την αντιμετώπιση του προληπτού θανάτου. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια από τους επενδυτές ADV, MMC Ventures και άλλους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ