Προσωπική διαφορά: Κάντε ΕΔΩ αίτηση για να δείτε πόσα χρήματα θα πάρετε

Αποκαλυπτικές πληροφορίες για 2 εκατομμύρια συνταξιούχους

Αιτήσεις για να πάρουν την ανάλυση του επανυπολιγισμού των συντάξεων, με τα έτη ασφάλισης, το ποσοστό αναπλήρωσης, το μισθό που καθορίζει την ανταποδοτική σύνταξη, τις επιβαλλόμενες κρατήσεις και με τα ποσά κυρίως των προσωπικών διαφορών που φτάνουν έως και τα 400 ευρώ και έχουν βγει εκτός σύνταξης από την 1η/1/2019, θα πρέπει να υποβάλουν περίπου 2 εκατ. συνταξιούχοι.

Τα ενημερωτικά δεν έχουν αναρτηθεί και κρύβονται από τους συνταξιούχους, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», ενώ σε κάποια Ταμεία (ΝΑΤ) τα ενημερωτικά βγαίνουν από 1/1/2019 και δείχνουν ότι έχουν έρθει τα πάνω-κάτω με τον επανυπολογισμό και τις προσωπικές διαφορές, ενώ οι κρατήσεις δεν αντιστοιχούν στα αναγραφόμενα ποσά συντάξεων.

Οι αιτήσεις που πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι για να έχουν πλήρη εικόνα είναι δύο:

1. Η πρώτη είναι στον ΕΦΚΑ για όσους προέρχονται από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΝΑΤ και τα Ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών.

2. Η δεύτερη είναι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εφόσον η σύνταξη προέρχεται από το Δημόσιο.

Η αίτηση έχει και το χαρακτήρα της ένστασης και πρέπει να υποβληθεί το συντομότερο γιατί επί της ουσίας από 1/1/2019 οι παλαιοί μέχρι 12/5/2016 συνταξιούχοι έχουν μία καινούρια σύνταξη, χωρίς όμως να έχει εκδοθεί και η αντίστοιχη απόφαση, που προβλέπει η νομοθεσία!

Αν μέσα σε ένα τρίμηνο από 1/1/2019 και μετά δεν κάνουν αίτηση-ένσταση, τότε αυτό σημαίνει ότι αποδέχονται σιωπηρώς τον επανυπολογισμό της σύνταξης και συμφωνούν με το ποσό που τούς καταβάλλεται κάθε μήνα, ακόμα και αν υπάρχουν λάθη και παράνομες κρατήσεις!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here