Οι μεταγραφές και οι ασκήσεις ισορρόπιας στο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές


Κομματικές ισορροπίες μέσω του ευρωψηφοδελτίου φαίνεται πως θα αναζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας για να συνδυάσει το άνοιγμα που θέλει να κάνει για την προοδευτική παράταξη αλλά και να περιορίσει τις “γκρίνιες” από τη μία,  και τις κοινοβουλευτικές παρενέργειες από την άλλη.

Ο πρωθυπουργός σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε μια κοινοβουλευτική ομάδα η οποία να παρουσιάζει διαρροές μετά τις επόμενες εκλογές ανεξαρτήτως αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στην διακυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να επιθυμεί τη συστράτευσει όσο το δυνατόν περισσoτέρων δοκιμάσμέννω στελέχων στον ΣΥΡΙΖΑ που να προέρχονται κυρίως από το χώρο της Κεντροαριστεράς, ωστόσο της ίδια ώρα θέλει να κρατήσει και τις ισορροπίες εντός του κόμματος του για να μήν προκληθούν αντιδράσεις.

Όπως σημείωνε ήδη από χθες το CNN Greece, μία από τις σκέψεις που υπάρχουν είναι κάποιοι από τις μεταγραφές να τοποθετηθούν στο ευρωψηφοδέλτιο. «Έτσι θα τρέξουν πραγματικά για τον ‘’σταυρό’’ προς όφελος του κόμματος και δεν θα κινηθούν εκ του ασφαλούς» όπως χαρακτηριστικά σχολιάζεται. Αν κάποιοι λοιπόν από αυτούς δεν καταφέρουν να εκλεγούν, δεν αποκλείεται να ασκήσουν πιέσεις για τα εθνικά ψηφοδέλτια -εφόσον οι βουλευτικές εκλογές γίνουν αργότερα. Πρόκειται για ένα σενάριο που ο Μαξίμου θα ήθελε να αποφύγει.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ