Βόρεια Κορέα: Καλλονή και αδίστακτη η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν – Ο «πραγματικός εγκέφαλος»


Η Κιμ Γιο Γιονγκ είναι η μόνη από τα αδέρφια που θεωρείται «στενός και ισχυρός σύμμαχος» του βορειοκορεάτη ηγέτη

Οι οικογενειακές σχέσεις και δεσμοί του βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν παραμένουν ένα μυστήριο για την παγκόσμια κοινότητα, λόγω των απαγορεύσεων και αποκλεισμών που έχει επιβάλλει στη χώρα, ωστόσο ένας ακαδημαϊκός εμπειρογνώμονας υποστηρίζει ότι ο «ιθύνων νους», είναι η αδερφή του, Κιμ Γιο Γιονγκ.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ είναι η μόνη από τα αδέρφια που θεωρείται «στενός και ισχυρός σύμμαχος» του βορειοκορεάτη ηγέτη. Έχει αναγνωριστεί ως ο πραγματικός εγκέφαλος πίσω από το καταπιεστικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας, το οποίο απαγορεύει στους πολίτες της να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο και έχει δει εκατοντάδες υψηλόβαθμους αξιωματούχους να εκτελούνται. Αν και δεν βρίσκεται αυτόματα στη γραμμή διαδοχής, οι ειδικοί πιστεύουν ότι εξακολουθεί να είναι υποψήφια λόγω του ότι η Kim Ju-ae – κόρη του Kim Jong-un – είναι μικρή.

Ο Sung-Yoon Lee, συγγραφέας του The Sister, μιας «εκρηκτικής» βιογραφίας που δημοσιεύθηκε πέρυσι, προειδοποιεί ότι η Κιμ Γιο Γιονγκ θα μπορούσε να προκαλέσει ένα «λουτρό αίματος» εάν προωθηθεί. Περιγράφει τον Κιμ Γιονγκ Ουν ως έναν «τοπικό δικτάτορα» που δεν έχει το ίδιο επίπεδο νοημοσύνης με την αδελφή του, η οποία θα μπορούσε να κινεί κρυφά τα νήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δύο αδέρφια την περίοδο 1996 έως τις αρχές του 2001, ζούσαν στην Ελβερτία, με την Κιμ Γιο Γιονγκ να χαρακτηρίζεται ως διλομαθής και τον αδερφό της ως «κακό μαθητή».

«Μιλάει πολύ καλά αγγλικά – άκουσα από τουλάχιστον δύο Αμερικανούς που έχουν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο σε επαφή μαζί της, και μάλιστα πραγματοποίησαν πολύωρες συναντήσεις με αυτήν και τον αδελφό της. Ενώ ο αδελφός δεν μιλάει ούτε μια λέξη αγγλικά, δεν μιλάει γερμανικά, ήταν κακός μαθητής – συχνά έλειπε από την τάξη, ή δεν πήγαινε καθόλου στο σχολείο».

Ο συγγραφέας προσθέτει ότι το «θεϊκό δικαίωμα της Κιμ Γιο Γιονγκ να αναλάβει τον θρόνο» με το να είναι απευθείας απόγονος του ιδρυτή του κράτους σημαίνει ότι «ταιριάζει στο προφίλ» για την άνοδο στην εξουσία.

«Θα είναι πιο συμμορφωμένη; Θα είναι πιο ευχάριστη; Δεν ξέρω, αλλά είμαι αρκετά επιφυλακτικός», πρόσθεσε. «Έχουμε δει στην πρώιμη φάση του προηγούμενου και του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας: εκκαθαρίσεις, λουτρά αίματος».

Η Κιμ Γιο Γιονγκ έχει ήδη εκτοξεύσει απειλές προς τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι μια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών σημαίνει ότι η πυρηνική αποτροπή της Βόρειας Κορέας «θα πρέπει να τελειοποιηθεί περαιτέρω».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ