JAS-39E/F Gripen: Γραμμή παραγωγής για ξένους πελάτες στην Ινδία, εάν το επιλέξουν!


Την Ινδία ενδέχεται να επιλέξει η σουηδική εταιρεία Saab AB για την παγκόσμια κατασκευαστική της βάση του μαχητικού JAS-39E/F Gripen σε περίπτωση που η ασιατική χώρα επιλέξει το σουηδικό μαχητικό στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την απόκτηση 114 νέων μαχητικών.

Αυτά είπαν οι εκπρόσωποι της σουηδικής εταιρείας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί πριν από την έναρξη της έκθεσης Aero India Show στο Bengaluru. Στην ίδια όμως εκδήλωση οι Σουηδοί ζήτησαν την πραγματοποίηση σειράς αλλαγών σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν την συνεργασία ινδικών και ξένων εταιρειών στην παραγωγή οπλικών συστημάτων που αφορούν ινδικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι εάν η Saab AB καταφέρει να κερδίσει τον ινδικό διαγωνισμό τότε η εταιρεία του θα επιθυμούσε την παραγωγή των πρώτων 18 από τα 114 μαχητικά να πραγματοποιηθεί στη Σουηδία παρουσία Ινδών μηχανικών, οι οποίοι θα λάβουν στις εγκαταστάσεις της Saab AB την απαραίτητη εκπαίδευση ώστε να μπορέσουν ακολούθως να υλοποιήσουν την παραγωγή των υπολοίπων αεροσκαφών στην Ινδία.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Saab AB για βιομηχανικές συνεργασίες Mats Palmberg κατά αυτό τον τρόπο το 85% των μαχητικών της παραγγελίας θα υλοποιηθεί στην Ινδία διασφαλίζοντας την ομαλή εξέλιξη του προγράμματος και την εφαρμογή της πολιτικής ‘Make in India’ της κυβέρνησης του Νέου Δελχί.

Σήμερα η σουηδική εταιρεία έχει μία κάθετη βιομηχανική μονάδα κατασκευής αεροσκαφών στην Σουηδία και μία ακόμη συναρμολόγησης στην Βραζιλία. Σύμφωνα με τον Mats Palmberg η παραγωγική βιομηχανική μονάδα στην Ινδία θα μπορούσε να κατασκευάζει το 33% των μελλοντικών διεθνών παραγγελιών του JAS-39E/F Gripen.

Πάντως σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την ταυτοποίηση του βιομηχανικού συνεργάτη της σουηδικής εταιρείας στην Ινδία για την πιθανή συμπαραγωγή του JAS-39E/F Gripen στην ασιατική χώρα ο Mats Palmberg αρνήθηκε να δώσει απάντηση λέγοντας ότι η επιλογή του συνεργάτη είναι ευθύνη της κυβέρνησης της Ινδίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ