Πώς μερικά χειρόγραφα γράμματα οδήγησαν σε μια επιχείρηση με κέρδη δισεκατομμυρίων

Πώς μπορούν μερικά χειρόγραφα γράμματα να αποφέρουν κέρδη 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και να οδηγήσει σε μια πετυχημένη start up που ο καθένας θα ζήλευε;

Για να απαντήσουμε στα εν λόγω ερωτήματα θα πρέπει να εξετάσουμε το παράδειγμα του Αλεξάντερ Ρίνκε, συνιδρυτή της γερμανικής εταιρείας, Celonis.

Όταν ο ίδιος επιδίωξε να συνεργαστεί με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου αποφάσισε να απευθυνθεί σε αυτές στέλνοντας τους επιστολές που είχαν γραφτεί με το χέρι.

«Σκέφτηκα πως αν στέλναμε σκέτα email λογικά θα διαγράφονταν. Με την αλληλογραφία που έχεις στα χέρια σου αυτό είναι πιο δύσκολο να συμβεί. Αν μη τι άλλο είναι κάτι πιο προσωπικό, θα μπορούσε να είναι ένα γράμμα από ένα μέλος της οικογένειας ή κάποιο φίλο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλεξάντερ ίδρυσε την Celonis όταν ήταν 22 ετών με δύο φίλους του το 2011 αφού αποφοίτησαν από το Πολυτεχνείο στο Μόναχο.

Η Celonis είναι μια εταιρεία επεξεργασίας δεδομένων υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την παρακολούθηση της απόδοσης των επιχειρήσεων προκειμένου να τις βοηθήσει να εργαστούν καλύτερα και να γίνουν πιο αποτελεσματικές.

Οι τρεις φίλοι και δημιουργοί της εταιρείας γνώριζαν καλά τα οφέλη που θα μπορούσαν να προσφέρουν σε μια εταιρεία, στην αρχή όμως έπρεπε να πείσουν και κάποιους πελάτες γι′ αυτό. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να κάνουν πράξη τα χειρόγραφα γράμματα.

Σήμερα, ανάμεσα στους πελάτες τους βρίσκονται μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου όπως είναι οι BMW, Exxon-Mobile, General Motors, L’Oreal, Siemens, Uber και Vodafone. Κι όλα αυτά την ώρα που τα κέρδη της αγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Όπως επισημαίνει ο Αλεξάντερ, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, στην αρχή αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα όσον αφορά την ταχύτητα που απέδιδε το σύστημα τους. Μετά από επίμονες όμως προσπάθειες τα έλυσαν και μέσα σε ένα χρόνο τα γραφεία τους επεκτάθηκαν και στην Καλιφόρνια.

Ο ίδιος ωστόσο παραδέχεται πως πολλές φορές προχωρούσε στις προσλήψεις των λάθος ατόμων κι αυτό ήταν κάτι που ενίοτε κόστισε στην εταιρεία την εξέλιξη. Αυτή την ώρα η Celonis μετρά 400 υπαλλήλους και εκατοντάδες πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here