Χαμός από καραμπόλες στα 500 Μίλια της Daytona! (vid)


Ο συναγωνισμός για τη νίκη κράτησε μέχρι το τέλος, όμως αυτό που έκλεψε την παράσταση –ως συνήθως στο NASCAR– ήταν οι πολλαπλές καραμπόλες.

Οι συγκρούσεις και οι κίτρινες σημαίες ξεκίνησαν από νωρίς, όμως στους τελευταίους 20 γύρους το πράγμα παράγινε, αφού ο αγώνας διακόπηκε δύο φορές με κόκκινες σημαίες και ο τερματισμός καθυστέρησε πολύ. Όσοι παρακολουθούσαμε, θέλαμε να πάμε για ύπνο και δεν μπορούσαμε!

Δύο ξεχωριστές συγκρούσεις, του Kyle Larson και του Brad Keselowski, οφείλονταν σε σκασμένα λάστιχα και έγιναν η αιτία να βγουν κίτρινες σημαίες η μια κοντά στην άλλη. Στη συνέχεια όμως, ο Paul Menard έγινε η θρυαλλίδα για μια τεράστια καραμπόλα 21 αυτοκινήτων, όταν έσπρωξε τον Matt DiBenedetto –που ήταν από τους πρωταγωνιστές– σε τετακέ με αποτέλεσμα να μαζέψουν σχεδόν όλους όσους ακολουθούσαν.

Μόλις ένα γύρο μετά την επανεκκίνηση, οι –επίσης εκ των πρωταγωνιστών– Ricky Stenhouse Jr και Kyle Larson ακούμπησαν, γύρισαν και μάζεψαν κάμποσους άλλους.

Άλλη μια κόκκινη σημαία ακολούθησε λίγο αργότερα, όταν ο Clint Bowyer ξεκίνησε μια καραμπόλα 8 αυτοκινήτων, που έβγαλε εκτός κι άλλους πρωταγωνιστές, μεταξύ των οποίων τον εκπληκτικό 21χρονο «ρούκι» William Byron, που είχε ξεκινήσει από την pole position.

Τελικά, ενώ απέμεναν μόνο δύο γύροι για τον τερματισμό, ο αγώνας καθυστέρησε πολύ. Ευτυχώς, οι δύο αυτοί τελευταίοι γύροι συμπληρώθηκαν χωρίς απρόοπτα και ο Denny Hamlin (Toyota, φωτ. κάτω) πήρε τη δεύτερη νίκη του μετά το 2016, λίγα μέτρα μπροστά από τον team-mate του, Kyle Busch, που είχε ξεκινήσει 31ος λόγω… καραμπόλας σε έναν από τους προκαταρκτικούς αγώνες. Τρίτος, ο Erik Jones, επίσης της ίδιας ομάδας Joe Gibbs Toyota, μπροστά από τον περσινό πρωταθλητή Joey Logano (Chevrolet).

 

Λόγω των πολλών συγκρούσεων –ακόμη και στο pit-lane!– στην πρώτη δεκάδα τερμάτισαν κάμποσα αουτσάιντερ.

Τώρα, γιατί οι αγώνες NASCAR, ειδικά σε μεγάλες οβάλ πίστες των 2,5 μιλίων (4 km), σημαδεύονται από τόσες συγκρούσεις, το καταλαβαίνεις αμέσως αν παρακολουθήσεις: Τα αυτοκίνητα πηγαίνουν σε δύο ή και τρεις παράλληλες σειρές, με 320+ km/h και σε αποστάσεις λίγων εκατοστών το ένα από το άλλο!

Δείτε το video και θα καταλάβετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ