Έπαινοι Μόντι: Τα πανεπιστήμια της Ινδίας ανεβαίνουν στην παγκόσμια κατάταξη QS


Η αναγνώριση έρχεται εν μέσω της προσπάθειας της Ινδίας να ανυψώσει τον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την παγκόσμια ακαδημαϊκή της θέση

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι επαίνεσε την αξιοσημείωτη πρόοδο στην απόδοση των ινδικών πανεπιστημίων στην έγκριτη QS World University Rankings και είπε ότι η κυβέρνησή του έχει επικεντρωθεί σε ποιοτικές αλλαγές στον τομέα της εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια δεκαετίας και θέλει να κάνει ακόμη περισσότερα για να ενισχύσει την έρευνα και την καινοτομία στην επόμενη θητεία του.

Την τελευταία δεκαετία, η Ινδία αύξησε την εκπροσώπησή της στην κατάταξη κατά 318 τοις εκατό, την υψηλότερη ανάπτυξη μεταξύ των χωρών της G20.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Μόντι τόνισε την εστίαση στις ποιοτικές αλλαγές στον τομέα της εκπαίδευσης την τελευταία δεκαετία, αποδίδοντας το επίτευγμα στις συλλογικές προσπάθειες φοιτητών, καθηγητών και ιδρυμάτων.

«Την τελευταία δεκαετία, έχουμε επικεντρωθεί σε ποιοτικές αλλαγές στον τομέα της εκπαίδευσης. Αυτό αντικατοπτρίζεται στην κατάταξη QS World University Rankings. Συγχαρητήρια στους φοιτητές, τους καθηγητές και τα ιδρύματα για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους. Σε αυτή τη θητεία, θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να ενισχύσουμε την έρευνα και την καινοτομία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Modi σε ανάρτησή του στο X.

Η αναγνώριση έρχεται εν μέσω της προσπάθειας της Ινδίας να ανυψώσει τον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την παγκόσμια ακαδημαϊκή της θέση. Η QS World University Rankings χρησιμεύει ως σημαντικό σημείο αναφοράς για την αξιολόγηση της ποιότητας και της φήμης των πανεπιστημίων παγκοσμίως.

Η QS World University Ranking 2025, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη από την Quacquarelli Symonds (QS), αποκάλυψε ότι τα Ινδικά Ινστιτούτα Τεχνολογίας (IITs) της Βομβάης και του Δελχί έχουν εξασφαλίσει θέσεις μεταξύ των κορυφαίων 150 πανεπιστημίων παγκοσμίως. Το IIT Bombay έχει βελτιώσει σημαντικά την κατάταξή του από το 149 στο 118, μια άνοδος 31 βαθμών, ενώ το IIT Delhi ανέβηκε κατά 47 μονάδες για να φτάσει στην 150η θέση παγκοσμίως.

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως στην κατάταξη QS, σημειώνοντας την 13η συνεχή χρονιά στην κορυφή.

Το Πανεπιστήμιο του Δελχί (DU) έχει επισημανθεί για την απασχολησιμότητα των αποφοίτων του, εξασφαλίζοντας την 44η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία των αποτελεσμάτων απασχόλησης.

Η Ινδία υπερηφανεύεται για την τρίτη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στην Ασία όσον αφορά τα πανεπιστήμια κατάταξης, ακολουθώντας μόνο την Ιαπωνία με 49 πανεπιστήμια και την Κίνα (ηπειρωτική χώρα) με 71 πανεπιστήμια.

Η δήλωση QS αναφέρει ότι το 61 τοις εκατό των ινδικών πανεπιστημίων σημείωσαν βελτίωση στην κατάταξη, το 24 τοις εκατό διατήρησαν τις θέσεις τους, το 9 τοις εκατό παρουσίασαν πτώση στην κατάταξη και τρία πανεπιστήμια μπήκαν στην κατάταξη για πρώτη φορά.

Επιπλέον, 37 ινδικά πανεπιστήμια έχουν επιδείξει βελτιωμένη απόδοση στις Αναφορές ανά Σχολή, υποδεικνύοντας έναν αυξανόμενο αντίκτυπο της ερευνητικής παραγωγής


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ