Google Chrome: Το νέο Incognito mode θα είναι πραγματικά…incognito


Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούσαμε στο παρελθόν ότι τα περίφημα Incognito / Private modes των web browsers δεν προσφέρουν τελικά καμία προστασία στον χρήστη από το tracking των ιστοσελίδων. Η Mozilla το προσπαθεί εδώ και καιρό στον Firefox, ενώ η Google είναι διατεθειμένη να προβεί σε αλλαγές για να αποκόψει την πληροφορία ότι ο χρήστης βρίσκεται σε Incognito mode που λαμβάνουν με έμμεσο τρόπο οι developers των ιστοσελίδων.

Στο προσεχές μέλλον, το Incognito mode του Chrome browser θα είναι πραγματικά….incognito, αλλά με τίμημα την προσωρινή αποσύνδεση του χρήστη από όλους τους λογαριασμούς Google, Facebook και Amazon που χρησιμοποιεί. Αυτό διότι οι developers είχαν βρει ένα κενό στον κώδικα που τους επέτρεπε να γνωρίζουν ότι ο χρήστης βρίσκεται σε αυτό το mode. Από αυτήν την πληροφορία είχαν τη δυνατότητα να συνεχίζουν κανονικά το tracking της δραστηριότητας και το σερβίρισμα στοχευμένων διαφημίσεων, άρα να βγάζουν χρήμα.

Το νέο Incognito mode θα εμφανιστεί στον Chrome 74 ως flag που θα μπορεί να ενεργοποιήσει ο χρήστης από το σχετικό μενού. Η πλήρης και καθολική ενσωμάτωση του θα γίνει από την έκδοση Chrome 76.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ