Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις ένα sur mesure πουκάμισο


Ένα προσαρμοσμένο στα μέτρα σου πουκάμισο δεν μπορεί ποτέ να συγκριθεί με εκείνο που θα αγοράσεις στο νούμερό σου από ένα κατάστημα. Αποτελεί ένα one and only κομμάτι, καθώς έχει ραφτεί για να ταιριάζει γάντι στο σώμα σου, το στυλ και τις ανάγκες σου.

Τι να γνωρίζεις πριν ζητήσεις ένα sur mesure πουκάμισο

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις ένα sur mesure πουκάμισο
Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να κάνεις μία έρευνα αγοράς ώστε να βρεις το ράφτη, που πιστεύεις ότι θα σου προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κι αφού τον βρεις να αφεθείς στα χέρια του για να ξεκινήσει η διαδικασία. Τα πάντα ξεκινούν και καταλήγουν στον κορμό σου. Η πρώτη κίνηση είναι να σου πάρει τα μέτρα, ώστε να καταγράψει τις αναλογίες του σώματός σου, να αναδείξει τα ατού σου και να καμουφλάρει τις τυχόν ατέλειες (κοιλίτσα, χαλαρά μπράτσα). Η δεύτερη είναι το εξαρχής ράψιμο του πουκαμίσου στα μέτρα σου και η τρίτη, η πρόβα για πιθανές διορθώσεις της τελευταίας στιγμής.

Οι λεπτομέρειες ενός sur mesure πουκαμίσου

ΣΟΥΡ ΜΕΖΟΥΡ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ
Όταν επισκέπτεσαι ένα ράφτη για να ζητήσεις να σου φτιάξει ένα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου πουκάμισο, θα κληθείς να επιλέξεις χρώμα και ύφασμα. Αφέσου στα χέρια του ειδικού, ο οποίος θα σε καθοδηγήσει στην απόχρωση που ταιριάζει ιδανικά στο δέρμα και τα χρώματά σου, αλλά και στην περίσταση για την οποία το θέλεις. Επίσης, θα σε βοηθήσει να αποφύγεις περίεργες/κακόγουστες επιλογές που σίγουρα θα τις μετανιώσεις αργά ή γρήγορα.

Ένα ακόμα σημείο στο οποίο θα κληθείς να δώσεις την προσοχή σου είναι η γραμμή: κλασική, slim fit ή boxy; Η δεύτερη πάντως έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να χάνει τη δημοφιλία της.

Πολύ σημαντικό είναι το είδος του κολάρου (γιακά) που θα διαλέξεις, καθώς αυτό καθορίζει αμέσως τον τύπο του κόμπου πρέπει να κάνεις στη γραβάτα. Για παράδειγμα, ένας κόμπος Windsor απαιτεί ένα φαρδύ γαλλικό κολάρο.

Τέλος, το νου σου στις μανσέτες. Πρέπει να αγκαλιάζουν σωστά το χέρι και να επιτρέπουν ελευθερία κινήσεων. Όταν συνδυάζονται με κοστούμι, πρέπει να εξέχουν τουλάχιστον 1,5 εκατοστό κάτω από το μανίκι του σακακιού. Οι δύο βασικοί τύποι μανσέτας είναι η απλή με κουμπί και η διπλή, που κλείνει με μανικετόκουμπα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ