Οι πολεμικές τέχνες που θα σε καταστήσουν ανίκητο σε όλα


Όλοι θέλουμε να νικάμε -αν χρειαστεί να παλέψουμε-, να δείχνουμε και να νιώθουμε ετοιμοπόλεμοι -είτε πρέπει να υπερασπιστούμε την τιμή και τη ζωή μας, είτε αν απλά επιθυμούμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Οι πολεμικές τέχνες χαρίζουν ακριβώς αυτό: δύναμη, σιγουριά, αυτοσυγκέντρωση, νηφαλιότητα.

Τρία συγκεκριμένα είδη μαχητικών προπονήσεων μάλιστα, πετυχαίνουν και κάτι ακόμη: πυκνότερη μυϊκή μάζα, γραμμωμένο σώμα, ραγδαία απώλεια λίπους, περισσότερη ευφυία, απόλυτη αρμονία.

Αν ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχεις σκεφτεί να ασχοληθείς με τις πολεμικές τέχνες, παραμένοντας πιστός σε ρουτινιάρικες σωματικές δραστηριότητες όπως το τρέξιμο, το CrossFit ή η γιόγκα, μάθε πόσα παραπάνω οφέλη θα αποκτήσεις μαθαίνοντας να παίζεις κάποιο από τα μαχητικά αθλήματα που σου ταιριάζουν γάντι.

Αν είσαι δρομέας, δοκίμασε το kickboxing
– Γιατί: Το καθοριστικό χαρακτηριστικό του αθλήματος, που το κάνει να ξεχωρίζει από την κλασική πυγμαχία και το καθιστά καταλληλότερο για έναν άντρα που ασχολείται με την αερόβια προπόνηση, είναι το συνεχές και μεγάλο εύρος κινήσεων κορμού και άκρων. Ειδικά στα πρώτα μαθήματα, όλο σου το σώμα κινείται σε ρυθμούς χορογραφίας.

Αυτό, βοηθά έναν δρομέα να αποκτήσει καλύτερο έλεγχο συγκέντρωσης, αύξηση μυϊκής συνοχής και καρδιαγγειακής αντοχής (ο καρδιακός ρυθμός σε μια ημίωρη συνεδρία kickboxing μπορεί να φτάσει στα ίδια επίπεδα με τρέξιμο 10 χιλιομέτρων), ενώ τα διαρκή χτυπήματα και λακτίσματα στο σάκο ή στον αέρα προσθέτουν ένα ακόμη πλεονέκτημα: οικοδόμηση ενός εξαιρετικού μυϊκού τόνου, καίγοντας μεγάλες ποσότητες λίπους και γραμμώνοντας τους μυς.

Αν είσαι κροσφιτάς, δοκίμασε το Muay Thai
– Γιατί: Το Crossfit είναι μια δομημένη και σχολαστική προπόνηση, με μεγάλη έμφαση σε σύνθετες κινήσεις που συνδυάζουν δύναμη, εκρηκτικότητα και αντοχή ταυτόχρονα. Από αυτή την άποψη, μια προπόνηση Muay Thai είναι ιδανική για σένα, αφού εμπλέκει όλες τις μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, ενσωματώνοντας μέγιστους συνδυασμούς κινήσεων στον ταχύτερο δυνατό ρυθμό.

Το Muay Thai είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προωθεί το επίπεδο φυσικής κατάστασης και μυϊκής σκληρότητας που απαιτείται για πραγματικές μάχες σώμα με σώμα, χτίζοντας μια πρωτόγνωρη αερόβια και αναερόβια δυναμική ταυτόχρονα.

Αν είσαι φαν της γιόγκα, δοκίμασε το Jiu-jitsu
– Γιατί: Η γιόγκα απαιτεί πειθαρχία νου και σώματος εστιάζοντας στον απόλυτο έλεγχο ακόμη και κάθε μικρού μυός μέσω βαθιάς εγκεφαλικής και αναπνευστικής εξάσκησης. Καμία διαφορά με το βραζιλιάνικο Jiu-jitsu: οι ειδικοί συγκρίνουν την εν λόγω πολεμική τέχνη με το σκάκι, όπου τίποτε δεν μπορεί να αφεθεί στον αυτόματο πιλότο, ούτε να κυριαρχηθεί από εκρήξεις αδρεναλίνης όπως σε όλα τα άλλα είδη προπονήσεων γυμναστηρίου ή μαχητικών σπορ.

Στις συνεδρίες Jiu-jitsu πρέπει να είσαι διανοητικά παρών ανά πάσα στιγμή, σχεδιάζοντας κάθε επόμενη κίνηση έπειτα από στιγμιαίο στοχασμό και προνοώντας για κάθε πιθανή επόμενη κίνηση του αντιπάλου.

Η επιτυχία εξαρτάται από την ενίσχυση της σύνδεσης του νου και του σώματος και την προσεκτική ρύθμιση των τρόπων με τους οποίους επιλέγεις να καταναλώνεις ενέργεια. Είναι μια πολεμική τέχνη, ναι. Αλλά είναι μια πολεμική τέχνη με το μέγιστο επίπεδο ζεν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ