Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ: Ήταν… ορεξάτος και “διέλυσε” τον ουραγό της Superleague.


Το… μικρό “εμπόδιο” του ουραγού της βαθμολογίας, Απόλλωνα Σμύρνης, δεν θα μπορούσε να δυσκολέψει τον ΠΑΟΚ ούτε μέσα στο “Γ. Καμάρας”. Οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν την 8η εκτός έδρας νίκη τους και 19η συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα (5-1). Χωρίς… επιστροφή ο δρόμος -προς την Football League- που έχει πάρει εδώ και καιρό η “Ελαφρά Ταξιαρχία”.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Υγιεινό… περίπατο έκανε ο ΠΑΟΚ στο “Γ. καμάρας”. Οι Θεσσαλονικείς δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και νίκησαν με 5-1, φτάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Την ίδια στιγμή όμως, η “Ελαφρά Ταξιαρχία” δείχνει ανίκανη να σταματήσει την πορεία υποβιβασμού που έχει πάρει εδώ και πολύ καιρό.Το παιχνίδι…

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με… φόρα στην έδρα του ουραγού της Superleague και από πολύ νωρίς κατάφερε να βάλει γερές βάσεις για να πάρει το “διπλό”, φτάνοντας πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα στο 0-1! Μόλις στο 4′ ο Βιεϊρίνια έβγαλε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Πέλκα, που άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά, ενώ στο 9′ ο Ολιβέιρα πέτυχε ένα εντυπωσιακό τέρμα, με δυνατό σουτ εντός μεγάλης περιοχής!

Ο Απόλλων Σμύρνης έδειξε για μια ακόμα φορά το πόσο αδύναμη ομάδα είναι, δικαιολογώντας τη θέση του στη βαθμολογία της Superleague Μόνο ο Μπεντινέλι κατάφερε να ανησυχείτε το “δικέφαλο του Βορρά”, αλλά στο 15′ το “τελείωμα” του μπροστά στον Πασχαλάκη δεν έδωσε στην μπάλα πορεία προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν τον έλεγχο του αγώνα, με συνεχή κυκλοφορία της μπάλας (έκαναν πολύ καλή δουλειά οι Ολιβέιρα και Μπίσεσβαρ), αλλά… ανησύχησαν για λίγο, όταν είδαν τον Βιεϊρίνια να βρίσκεται πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο (στο 21′ ο Ντεφεντερίκο έπεσε -άθελα του- στο αριστερό του πόδι, αλλά συνέχισε κανονικά). Οι “δικέφαλος του Βορρά” ήταν ανώτερος και στο 33′ έφτασε σε τρίτο γκολ. Ο Λημνιός έκανε την μπαλιά από δεξιά και ο Μπίσεσβαρ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-3 με πλασέ από τη μικρή περιοχή!

Με την εικόνα που είχε στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ “κλείδωσε” τη νίκη του στη Ριζούπολη και συνέχισε να έχει… επιθετική διάθεση και στην επανάληψη. Οι Θεσσαλονικείς δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, δεν ήταν αποτελεσματικοί και στη συνέχεια έδειξαν σημάδια… χαλάρωσης. Στο 64′ ο Οριουέλα έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ντούρσο έκανε ωραίο σουτ στην κίνηση από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-3!

Η “Ελαφρά Ταξιαρχία” έδειξε να “πατά” καλύτερα στη συνέχεια, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τα αμυντικά κενά που παρουσίασε. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Σβιντέρσκι να βάλει και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ μπήκε στο 74′ και στο 78′ έκανε το 1-4 -στην πρώτη του επαφή με την μπάλα- με σουτ λίγο πριν από το σημείο του πέναλτι.

Το τελικό σκορ (1-5) διαμορφώθηκε στο 85′, με το τέρμα του Πέδρο Ενρίκε (το σουτ που έπιασε εκτός περιοχής κόντραρε και πήγε στα δίχτυα των γηπεδούχων). Το σφύριγμα της λήξης βρήκε το “δικέφαλο του Βορρά” νικητή και τους περίπου 250 φίλους του να… φωνάζουν το γνωστό σύνθημα: “Σήκωσε το”.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ