Στον «αέρα» πάλι τα διπλώματα οδήγησης – Νέα αποχή των εξεταστών

Δίπλωμα οδήγησης: Νέα διαμαρτυρία άρχισαν από χθες (18/2/2019) οι εκπαιδευτές οδήγησης. Θα απέχουν μέχρι 22/2/2019.

Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ, αποφάσισε νέα πενθήμερη αποχή από το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, από 18/2/2019 έως και 22/2/2019.

Η αποχή αφορά όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών.

Τα θέματα που διαμαρτύρονται

Οι εκπαιδευτές διαμαρτύρονται για θέμα των πρακτικών εξετάσεων των ηλικιωμένων από 74 ετών και πάνω, οι οποίοι υποχρεούνται για να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους .

Επίσης, διαμαρτύρονται για την αύξηση στα παράβολα, που οδηγεί σε αύξηση των ασφαλίστρων, που θα μετακυλήσουν στους υποψηφίους οδηγούς κλπ.

Συγκεκριμένα επισημαίνουν “Το νέο νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο ιδιωτικοποίησης του έργου των εξετάσεων, αφού δεν ξεκαθαρίζει ότι οι ειδικές δοκιμασίες του δεύτερου σταδίου για την απόδειξη των δεξιοτήτων οδήγησης των υποψήφιων οδηγών ή των οδηγών, θα διενεργούνται σε διαμορφωμένους χώρους ή σε πίστες εκπαίδευσης δημόσιων φορέων. Δεν διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα του έργου των εξετάσεων και δεν υπηρετεί την οδική ασφάλεια. Δεν επαναφέρει την αποζημίωση για το λεγόμενο «βοηθητικό έργο» των εξετάσεων, στους υπαλλήλους, που το εκτελούν”.

Τα αιτήματα

Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα αιτήματα είναι τα εξής:

– Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης.
– Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.
– Απόσυρση της απόφασης για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών με πρακτικές εξετάσεις, μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών και νομοθέτηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια Νοσοκομεία, για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους).

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here