Θεαματικό βίντεο 360 μοιρών από τον Άρη αποκάλυψε η NASA

Από τότε που προσγειώθηκε στον Άρη στις 6 Αυγούστου 2012, το ρομποτικό όχημα της NASA, Curiosity, διερευνά το έδαφος του κόκκινου πλανήτη σε αναζήτηση προηγούμενων ενδείξεων μικροβιακής ζωής.

Ενώ ένα μεγάλο μέρος των ημερήσιων καθηκόντων του Curiosity είναι η συλλογή και η ανάλυση δειγμάτων εδάφους, δεν έχει σταματήσει όλα αυτά τα χρόνια να συλλέγει φωτογραφίες. Μέχρι το τέλος του 2015, είχε καταγράψει περισσότερες από 292.000 φωτογραφίες τις οποίες έστειλε πίσω στη Γη.

Ωστόσο, τον Μάιο του 2018, ο κόκκινος πλανήτης ήρθε αντιμέτωπος με μια τεράστια καταιγίδα σκόνης που εμπόδισε το ρομποτικό όχημα για κάποιο διάστημα να μεταδίδει εικόνες και πληροφορίες. Ευτυχώς στα τέλη Αυγούστου, η καταιγίδα σκόνης κόπασε, οπότε η NASA αποκατέστησε τα όποια προβλήματα είχαν προκύψει με το Curiosity.

Αυτό που θα δείτε είναι ένα πανοραμικό βίντεο που μας δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθούμε σε ένα τμήμα του Άρη σαν να βρισκόμαστε μέσα στο Curiosity.

Για να εξερευνήσετε το βίντεο, χρησιμοποιήστε το ποντίκι για να σύρετε την εικόνα προς τα επάνω, προς τα κάτω, προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Το βίντεο καταγράφηκε στις 9 Αυγούστου.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ