Φθιώτιδα: 8 συλλήψεις για μεγάλη χασισοφυτεία στις Λιβανάτες – Ανάμεσά τους και αστυνομικός


Εκτός από τον αστυνομικό στους συλληφθέντες και ένας ακόμη νεαρός Έλληνας…

Ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή στη Λαμία οδηγήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (15/6) τα οκτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στις Λιβανάτες Φθιώτιδας και στη δύσβατη περιοχή «Μεγαπλάτανος» κοντά στο Γουλέμι.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, οι συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τις απολογίες τους οι οποίες θα γίνουν την Δευτέρα και την Τρίτη, 17 και 18 Ιουνίου αντίστοιχα. Έως τότε οι συλληφθέντες θα παραμείνουν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Φθιώτιδας.

Η επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών

Οι έφοδοι στα σπίτια και στην περιοχή όπου καλλιεργούνταν τα δενδρύλλια, ξεκίνησαν πρωινές ώρες της Παρασκευής και έφεραν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη έξι αλλοδαπών, ηλικίας 41, 39, 38, 35, 31 και 31 ετών και δύο Ελλήνων, εκ των οποίων ο ένας 48 ετών είναι αστυνομικός, ενώ ο άλλος 24 ετών, φέρεται να έχει σχέση με τη φύλαξη του μέρους όπου βρέθηκε η χασισοφυτεία.

Δείτε βίντεο:

Όλοι τους κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και -κατά περίπτωση- παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων καθώς και στέρηση νόμιμων εγγράφων για τη παραμονή τους στη χώρα.

Στους χώρους που ερευνήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2.820 δενδρύλλια κάνναβης,
  • πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης,
  • πιστόλι με -2- γεμιστήρες και -117- φυσίγγια,
  • το χρηματικό ποσό των 4.725 ευρώ,
  • 6 αυτοκίνητα και
  • 13 κινητά τηλέφωνα.
xasisofiteia-livanates.jpg

Σύμφωνα με την αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους και ειδικότερα:

Ο 41χρονος ως αρχηγός της οργάνωσης ήταν υπεύθυνος για την εύρεση των οικονομικών πόρων για τις ανάγκες της οργάνωσης,

Ο 38χρονος αναλάμβανε τη διακίνηση των παραγομένων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης ενώ μαζί με τον 31χρονο ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά των μελών-καλλιεργητών της οργάνωσης από και προς τη φυτεία και την προμήθεια με τα απαραίτητα είδη για την καλλιέργεια,

Ο 39χρονος μαζί με τον 35χρονο, τον 24χρονο και τον έτερο 31χρονο, ήταν επιφορτισμένοι με την εποπτεία και τον έλεγχο των καλλιεργειών καθώς και για τη φύλαξη της φυτείας και

Ο 48χρονος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως αστυνομικός, ενημέρωνε τα μέλη για τυχόν αστυνομική επιτήρηση ενώ παρείχε όχημα μετακίνησης για τη διευκόλυνση των σκοπών της οργάνωσης.

Όπως εκτιμούν οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού κυκλώματος θα ανέρχονταν σε ποσό τουλάχιστον 1.500.000 ευρώ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ