Κάλπες στο ΠΑΣΟΚ «δείχνει» ο Χάρης Δούκας – «Το χειρότερο είναι ότι συνηθίζουμε στις ήττες»


Τι απαντάει ο Δήμαρχος Αθηναίων για τον ρόλο του στις όποιες εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και Κεντροαριστερά

Τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα της Κεντροαριστεράς και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανοίγει ο Χάρης Δούκας στη σκιά και των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών της περασμένης Κυριακής, δηλώνοντας παρών στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, προσδιορίζει το πλαίσιο ανασύνταξης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για την ανάγκη ενός συμμετοχικού σοκ με άμεση και μαζική προσφυγή στη βάση.

doukas-androulakis

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο κ.Δούκας σημειώνει πως οι εκλογές κατέγραψαν ένα εκλογικό σώμα σε αναζήτηση και με προσδοκίες και ένα πολιτικό σύστημα σε αδυναμία να διαμορφώσει μία νέα σύγχρονη πολιτική πρόταση. Σε αυτό το περιβάλλον όπως σημειώνει, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη επιβάλλεται να ανασυνταχθεί.

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο δήμαρχος Αθηναίων παραδέχεται ότι δεν έπεισε τους ψηφοφόρους ότι μπορεί να είναι λύση και πως εστάλη σαφές και ηχηρό μήνυμα, να μη χαθεί η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης σε ατέρμονες συζητήσεις, σε επιστροπές, συντονιστικά και πλατφόρμες. «Από τις εκλογές του περσινου Ιουνίου έχασε 100.000 ψήφους. Δεν είναι απλά μια ήττα, ότι χάθηκε μία ακόμα ευκαιρία. Το χειρότερο είναι ότι συνηθίζουμε στις ήττες. Με δικαιολογίες και ροκάνισμα του χρόνου, ο χώρος κινδυνεύει να εκφυλιστεί και το αίτημα «κάντε επιτέλους κάτι» έρχεται από παντού» σημειώνει με νόημα.

Επισημαίνει πως η προσπάθεια ανασύνθεσης της δημοκρατικής παράταξης δεν μπορεί να δρομολογηθεί χωρίς το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αλλά χρειάζεται πρώτα να ανασυνταχθεί το ίδιο για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο.

Στο ερώτημα αν ο ίδιος θα συμμετέχει στην περίπτωση που δρομολογηθεί εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, απαντά λακωνικά πως προέχει να συμφωνηθεί και να χαραχτεί ο οδικός χάρτης των αλλαγών που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα.

Για την υιοθέτηση του μοντέλου των δημοτικών εκλογών και στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ.Δούκας δεν την αποκλείει, καθώς βασίστηκε στο να αφουγκραστούν τα προβλήματα των πολιτών, πέρα από κόμματα και χρώματα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ