Πώς το σιδέρωμα ισιώνει και τις σκέψεις;


Μην αντιμετωπίζεις το σιδέρωμα ως αγγαρεία. Διότι μπορεί να αποδειχτεί πολύ καλός σύμμαχος στη λύση προβλημάτων! Άρχισε λοιπόν να το βλέπεις με άλλα μάτια. Όχι μόνο για να ισιώνεις τα τσαλακωμένα ρούχα, αλλά και για να ξεκαθαρίζεις τα μπερδέματα του μυαλού.

Ακολούθησε αυτή την ανορθόδοξη τεχνική, χωρίς να παραπονιέσαι, γιατί αποτελεί μια καλή άσκηση για πνευματική τακτοποίηση…

Εξαφάνισε και τις… ζάρες ενός προβλήματος

Την ώρα που περνάς το σίδερο επάνω από ένα τσαλακωμένο ύφασμα άρχισε να σκέφτεσαι το πρόβλημα που σε απασχολεί – φυσικά χωρίς αφηρημάδα, γιατί το σίδερο καίει! Καθώς θα εξαφανίζεις τις ζάρες και θα ισιώνεις το ύφασμα, θα φαντάζεσαι πως ξεμπερδεύεις και το κουβάρι με το πρόβλημά σου εξαφανίζοντας κάθε πτυχή που το κάνει δύσκολο.

Μην προσπαθήσεις αμέσως να αναζητήσεις τη λύση, κάνε την άσκηση και θα δεις πως σε ανύποπτο χρόνο θα σου έρθει μια καλή ιδέα. Άλλωστε η φαντασία είναι το πιο εκπληκτικό προσόν του ανθρώπινου μυαλού και, όταν είναι γόνιμη, βρίσκει τρόπους να γυρνά σε όφελός μας ακόμα και την πιο πεζή και άχαρη ασχολία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ