«Είχε κοκκινίσει και ζητούσε βοήθεια με νοήματα» – Τι λέει ο ανήλικος που έσωσε τον φίλο του από πνιγμό καθώς έτρωγε σουβλάκι


Να πνίγει κόντεψε ένα παιδί 13 ετών, στην Εύβοια, όταν πήγε με την παρέα του να φάνε σουβλάκια

Τα παιδιά, όλα μαθητές Γυμνασίου, είχαν κατέβει μετά τις εξετάσεις στον Κάραβο, το λιμάνι του Αλιβερίου, για να κάνουν μπάνιο εκμεταλλευόμενα τον καλό καιρό και κάποια στιγμή έκατσαν να φάνε σουβλάκια.

Ένα από τα παιδιά τρώγοντας μία μεγάλη μπουκιά, άρχισε να δυσφορεί. Η μπουκιά του είχε φράξει τον αεραγωγό και το παιδί δεν μπορούσε καν να αναπνεύσει. Τότε ένα άλλο παιδί από την παρέα, έτρεξε προς το μέρος του και κάνοντάς του τον χειρισμό Heimlich, δηλαδή τις ειδικές κοιλιακές ωθήσεις, και κατάφερε να τον σώσει.

«Είχε κοκκινίσει και ζητούσε βοήθεια με νοήματα»

Ο 13χρονος Παναγιώτης, που έδωσε τον φίλο του, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι, «προσπαθεί να φάει μια μεγάλη μπουκιά από το σουβλάκι του και του στέκεται στο λαιμό. Σηκώθηκε όρθιος, είχε κοκκινίσει και μας ζητούσε βοήθεια με τα χέρια του, με νοήματα. Εγώ εκείνη την ώρα θυμήθηκα τις λαβές που μας είχαν διδάξει. Και του έκανα αυτή τη λαβή. Μόλις έβγαλε την μπουκιά, μου είπε ευχαριστώ ότι του έσωσα τη ζωή».

Ο 13χρονος είχε πρόσφατα παρακολουθήσει ένα σεμινάριο πρώτων βοηθειών, το οποίο εφάρμοσε στην πράξη, κάνοντας κοιλιακές ωθήσεις και σώζοντας την ζωή ενός καλού φίλου του.

«Είμαι πάρα πολύ περήφανος και συγκινημένος. Είχε βγει για φαγητό με τους φίλους του και μου λέει ‘μπαμπά, ζήσαμε κάτι πολύ δύσκολο’. Συγκλονισμένος ήταν μετά κι εκείνος, μου λέει ‘δεν μπορώ να πιστέψω ότι χανόταν ένας φίλος μου δίπλα μου την ώρα που περνάγαμε καλά’. Του έδωσα συγχαρητήρια, του είπα ότι είμαι υπερήφανος για εκείνον», είπε ο πατέρας του παιδιού στον ίδιο σταθμό.
Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ