Τελικά είναι κακό να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά;


Πάντα να φοράς αντηλιακό», «Μην ξεχάσεις το μπουφάν σου», και «Αν δεν μπορείς να πεις κάτι ωραίο, τότε μην πεις τίποτα»

Ναι, η μαμά ξέρει καλύτερα. Αλλά τι γίνεται με όλες εκείνες τις φορές που σε προειδοποίησε να μην κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά;

Πρώτα απ’ όλα, συγγνώμη μαμά, αλλά ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά δεν είναι αυτό που πραγματικά μπορεί να μας αρρωστήσει. Γρήγορο μάθημα υγείας: Το κοινό κρυολόγημα προκαλείται από έναν ιό που δεν έχει καμία σχέση με τη θερμοκρασία ή την υγρασία των μαλλιών. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να μας γίνει συνήθεια!

Τελικά είναι κακό να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά;
Τελικά είναι κακό να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά;

Αυτό συμβαίνει επειδή τα μαλλιά είναι πιο αδύναμα όταν είναι βρεγμένα, πράγμα που σημαίνει ότι το να πηγαίνεις στο κρεβάτι κατευθείαν μετά το ντους μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα θραύσης και μπερδέματος. Αλλά λάβετε υπόψη ότι οι ειδικοί που μιλήσαμε, τόνισαν ότι το να κοιμάστε περιστασιακά με υγρά μαλλιά δεν θα προκαλέσει αισθητή ζημιά. Κάνοντας αυτό κάθε νύχτα για εβδομάδες ή μήνες, ωστόσο; Μάλλον δεν είναι τόσο καλή ιδέα!

Σύμφωνα με την hairstylist Phil Mania: «Ο ύπνος με υγρά, μη φροντισμένα μαλλιά, μπορεί να προκαλέσει φριζάρισμα και πιθανόν σπάσιμο της τρίχας. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν με τον αέρα μέχρι να είναι τουλάχιστον νωπά ή χρησιμοποιήστε πιστολάκι μαλλιών για να περιορίσετε γρήγορα μερική ποσότητα υγρασίας και εφαρμόστε ένα προϊόν που είναι ειδικό για την υφή των μαλλιών σας. Απλά θυμηθείτε να πλένετε συχνά την μαξιλαροθήκη σας για να αποφύγετε τη συσσώρευση προϊόντων.

Τελικά είναι κακό να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά;
Τελικά είναι κακό να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά;

Μια άλλη προειδοποιητική ιστορία που έχουμε ακούσει είναι ότι οι υγρές τρέσες μπορούν να προκαλέσουν τη δημιουργία βακτηριδίων και μούχλας στο τριχωτό της κεφαλής και το μαξιλάρι σας. Αλλά ο δερματολόγος Dr Hal Weitzbuch, μάς λέει ότι αυτή είναι μόνο μια θεωρία χωρίς πολλές αποδείξεις. Αν έχετε αλλεργίες ή προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής, όπως η πιτυρίδα, τότε πρέπει να μην το ρισκάρετε και να στεγνώσετε τα μαλλιά σας πριν πέσετε για ύπνο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ