Πώς θα παραμείνετε ο εαυτός σας μέσα στη σχέση;


Είναι υπέροχο να είσαι σε μια ευτυχισμένη σχέση, να νιώθεις ασφαλής, ότι σε αγαπούν και έχεις κάποιον που σε αγαπά γι’ αυτό που είσαι. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι όταν αρχίζεις να χάνεις την επαφή με αυτό που είσαι.

Ασυνείδητα αλλάζεις το κανάλι για να βάλεις τον αγώνα που θέλει να δει. Βγαίνεις περισσότερο με τους φίλους του παρά με τους δικούς σου ή αποφεύγεις το πρωινό σου τρέξιμο το σαββατοκύριακο, επειδή του αρέσει να χουζουρεύετε. Σταδιακά, αλλάζεις τον τρόπο ζωής σου και τις μικρές συνήθειες που σε χαρακτηρίζουν, για χάρη της σχέσης σου.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε ο εαυτός σας μέσα στη σχέση:

1. Βρες τον αυθεντικό εαυτό σου

Η προσπάθεια να μη χάσεις τον εαυτό σου σε μια σχέση ξεκινά πριν ακόμη γνωρίσεις το σύντροφό σου. Εάν δεν έχεις ισχυρή αίσθηση του ποια είσαι και τι θέλεις, δεν είσαι έτοιμη για σχέση. Αφιέρωσε χρόνο στην ενδοσκόπηση. Δες τη σχέση των γονιών σου ή τις σχέσεις των αδελφών ή των φίλων σου. Ποια στοιχεία θα ήθελες να έχει και η δική σου σχέση; Τι δε θα ήθελες; Εάν αναζητάς ένα σοβαρό, μακρόβιο δεσμό, μην κάνεις σχέση με κάποιον που ξέρεις ότι δε θα μπορέσει να ικανοποιήσει τις ανάγκες σου.

2. Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου

Η ποιότητα της σχέσης σου με τον εαυτό σου καθορίζει την ποιότητα της σχέσης σου με το σύντροφό σου. Εάν δεν μπορείς να δεσμευθείς, να σέβεσαι, να εμπιστεύεσαι, να νοιάζεσαι, να τιμάς και να θεωρείς ότι η ζωή σου έχει αξία, είναι αδύνατο να το κάνεις για κάποιον άλλο. Φτιάξε μια λίστα με 15 πράγματα που αγαπάς αλλά σπάνια κάνεις και έπειτα διάλεξε μία μέρα την εβδομάδα που θα αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου.

3. Θέσε όρια

Τα όρια είναι αόρατες γραμμές που μας παρακινούν να λέμε «Αυτό θέλω, αυτό θα ανεχθώ και έτσι θέλω να μου συμπεριφέρεσαι». Μαθαίνουμε στους άλλους πώς να μας αντιμετωπίζουν και αν δεν έχουμε όρια, τους επιτρέπουμε να μας συμπεριφέρονται άσχημα.

4. Διατήρησε την επαφή

Το να έχεις τους δικούς σου φίλους είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσεις τη δική σου ταυτότητα. Η διατήρηση της φιλίας με τους ανθρώπους που σε γνωρίζουν και σε αγαπούν σε βοηθά να διατηρήσεις έναν ανεξάρτητο κοινωνικό κύκλο – και θα είναι οι πρώτοι που θα σου πουν αν θυσιάζεις πολλά πράγματα από τον εαυτό σου για χάρη του δεσμού σου.

5. Επικεντρώσου στις επιδιώξεις σου

Ένας από τους βασικούς λόγους που οι γυναίκες μένουν σε μια σχέση που ξέρουν ότι δεν είναι η σωστή, είναι επειδή φοβούνται να μείνουν μόνες. Επιδίωξε τους στόχους σου και κάνε τις αλλαγές που θέλεις στη ζωή σου για την προσωπική σου ανάπτυξη, την επαγγελματική σου εξέλιξη και την οικονομική σου ανεξαρτησία, αντί να επικεντρώνεις όλη σου την προσοχή στο μέλλον και στην εξέλιξη της σχέσης σου.

6. Μη φοβάσαι να διαφωνήσεις

Η διαφωνία είναι δώρο για μια σχέση, καθώς μας βοηθά να μάθουμε καλύτερα το σύντροφό μας και συχνά αποτελεί μέρος του να ορίζεις και να διατηρείς τα προσωπικά σου όρια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ