Αυτά είναι τα ρομαντικά πράγματα που δεν πρέπει να σταματήσεις να κάνεις σε μία μακροχρόνια σχέση


Ο ρομαντισμός στις μέρες μας έχει χαθεί. Ξεκάθαρα πράγματα. Ή αν δεν έχει εντελώς χαθεί, κατά εκεί οδεύει. Βιώνουμε καθημερινά την πλήρη καταρράκωση των ηθικών αξιών. Υπάρχει τέτοιο άγχος κι αλλοτρίωση, που μόνο τους ανθρώπους που βρίσκονται πλάι μας δεν σκεφτόμαστε. Όλοι ενδιαφέρονται μονάχα για τον εαυτό τους και την προσωπική τους ανέλιξη κι ευτυχία.

Στον προσωπικό τομέα, από την άλλη, όλοι κυνηγούν το ιδεατό, δηλαδή το άλλο τους μισό, αλλά παγιδεύονται ταυτόχρονα στα ίδια τους τα συναισθήματα. Εσύ που είσαι τόσο τυχερός/ή ώστε να βρίσκεσαι σε μία σοβαρή κι υγιή σχέση, μην αφήσεις τον ρομαντισμό να χαθεί. Προστάτευσέ τον!

Αυτά είναι μερικά ρομαντικά πράγματα που δεν πρέπει να σταματήσεις να κάνεις ποτέ σε μία μακροχρόνια σχέση:

Να κάνετε μικρές συμβολικές κινήσεις ο ένας στον άλλο
Ο καθένας νιώθει μοναδικός κι ιδιαίτερος, όταν ο/η σύντροφός του κάνει μία συμβολική κίνηση προς εκείνον/η μία στο τόσο. Είτε πρόκειται για ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα μασάζ μετά από δύσκολη μέρα, ένα πλούσιο πρωινό γεύμα ή απλά μία ζεστή αγκαλιά κι ένα φιλί, είναι όλα ικανά να σε κάνουν να τον/την αγαπήσεις ακόμη περισσότερο.

Να είσαι ευγενικός/ή
Όλοι μας έχουμε αντοχές κι ευαίσθητα σημεία κι υπάρχουν στιγμές που πραγματικά ο/η σύντροφός μας, μας βγάζει έξω από τα ρούχα μας. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό, καθώς υπάρχουν πράγματα με τα οποία έχουμε συμβιβαστεί και πλέον δεν μας ενοχλούν και τόσο, ή έχουμε μάθει να καταπνίγουμε τουλάχιστον την ενόχλησή μας. Αν δεν σου αρέσει λοιπόν κάτι, ζήτα ευγενικά από τον/τη σύντροφό σου να το ελαττώσει. Δεν χρειάζεται να γίνεις προσβλητικός/ή ή κακός/ή μαζί του/της.

Να μιλάς με όμορφα λόγια για εκείνον/η ακόμη κι όταν δεν είναι τριγύρω
Μην έχεις το τουπέ του τύπου «Είμαστε μαζί για πάρα πολύ καιρό. Μπορώ να λέω ό,τι θέλω». Όχι, δεν μπορείς να λες ό,τι θες. Πρέπει να προσέχεις τι λες, βασικά. Αν δεν υπάρχει εκτίμηση και σεβασμός στη σχέση, τότε δεν υπάρχει τίποτα. Αν μετά από καιρό, εξακολουθείς να μιλάς για εκείνον/η με το ίδιο πάθος όπως πρώτα, κάνεις πολύ καλό στη σχέση σου.

Να κυνηγάτε μαζί καινούριες εμπειρίες
Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα σημεία της σχέσης, Υπάρχει τέτοια άνεση κι οικειότητα που έχετε όλο το ελεύθερο δίχως ταμπού και προκαταλήψεις, να αναζητάτε μαζί νέες εμπειρίες και βιώματα. Είναι απίστευτα συναρπαστικό να βγαίνει κανείς από τη ζώνη ασφαλείας του και να δοκιμάζει νέα πράγματα. Με αυτό τον τρόπο, η σχέση εξελίσσεται κι όλο και καλυτερεύει.

Να δείχνετε στοργή ο ένας στον άλλο
Δεν εκφράζονται όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο δεν νοείται να είσαι σε μία σχέση που να μην υπάρχει στοργή και τρυφερότητα. Ακόμη κι αν δεν θες να κρατάς το χέρι του/της συντρόφου σου όσο περπατάτε ή δεν σου αρέσει να ανταλλάσσετε φιλιά δημοσίως, στην ιδιωτική σας ζωή είναι αναγκαία η στοργικότητα. Ειδάλλως, αν όσο περνά ο καιρός, «σβήνει» σιγά σιγά η φυσική επαφή με το ταίρι σου, ίσως είναι σημάδι ότι αρχίζει να «σβήνει» κι η σχέση.

Να λέει ο ένας στον άλλο πόσα πολλά σημαίνει για εκείνον/η
Το πρώτο χρονικό διάστημα μίας σχέσης είναι πάντα το καλύτερο. Τα μηνύματα δίνουν και παίρνουν, όπως κι οι εκδηλώσεις αγάπης, τα χάδια και το αχόρταγο σεξ. Όσο περνάει ο καιρός, ωστόσο, όλα αυτά αποδυναμώνονται λόγω της δύναμης της συνήθειας. Δεν είναι κακό αυτό, αλλά ποτέ δεν πρέπει να πάψεις να υπενθυμίζεις στο/στη σύντροφό σου, πόσα πολλά σημαίνει για σένα.

Να εξακολουθείτε να μαθαίνετε ο ένας τον άλλο
Οι απόψεις και τα συναισθήματα αλλάζουν κι ωριμάζουν όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Δυνητικά λοιπόν, ποτέ δεν θα σταματήσεις να ανακαλύπτεις καινούριες πτυχές του εαυτού του/της συντρόφου σου. Αυτό είναι και το όμορφο με τις σχέσεις. Αν υπάρχει αγάπη και δέσιμο, δεν βαριέσαι ποτέ.

Να προσπαθείτε για τη σχέση σας
Αν σταματάς να προσπαθείς καθημερινά για τη σχέση σου, θα σε παρατήσει εκείνη από μόνη της. Το να έχεις μία μακροχρόνια σχέση, δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να επαναπαύεσαι και να συμβιβάζεσαι με το γεγονός αυτό. Μην εκλαμβάνεις τον/την σύντροφό σου ως δεδομένο/η, γιατί το ρήγμα που θα δημιουργηθεί στη σχέση σου θα είναι οριστικό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ