Πανελλήνιες 2024: Τέλος Ιουνίου οι βαθμολογίες, τέλος Ιουλίου οι βάσεις


Πανελλήνιες 2024: Από τη Δευτέρα 17/6 ξεκίνησαν οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων και τα αγωνίσματα των Πανελλαδικών.

Πρόγραμμα εξετάσεων ειδικών μαθημάτων

Αγγλικά: Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 12:00 (Προσέλευση έως 11:30)
Γερμανικά: Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 08:30 (Προσέλευση έως 08:00)
Ελεύθερο Σχέδιο: Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 08:30 (Προσέλευση έως 08:00)
Γραμμικό Σχέδιο: Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 08:30 (Προσέλευση έως 08:00)
Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία: Σάββατο, 22 Ιουνίου, 11:30 (Προσέλευση έως 11:00)

Δεύτερη εβδομάδα εξετάσεων

Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία: Τρίτη, 25 Ιουνίου, 08:30 (Προσέλευση έως 08:00)
Γαλλικά: Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 08:30 (Προσέλευση έως 08:00)
Ισπανικά: Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 08:30 (Προσέλευση έως 08:00)
Ιταλικά: Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 08:30 (Προσέλευση έως 08:00)
Διάρκεια Εξέτασης
Ξένες γλώσσες: 3 ώρες
Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο: 6 ώρες
Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία: 4-6 λεπτά ανά υποψήφιο
Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία: 3 ώρες και 30 λεπτά

Παράλληλα, μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, θα διεξάγονται οι Υγειονομικές Εξετάσεις και Πρακτικές Δοκιμασίες των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Πανελλήνιες 2024:Συμβουλές για υποψήφιους

Προετοιμασία: Να είστε καλά προετοιμασμένοι και να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα και υλικά.
Προσέλευση: Φροντίστε να είστε στην ώρα σας στις αίθουσες εξετάσεων για να αποφύγετε το άγχος της καθυστέρησης.
Διατροφή και ύπνος: Διατηρήστε καλή διατροφή και επαρκή ύπνο για μέγιστη απόδοση.

Κατά τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου αναμένεται να γίνουν γνωστές οι βαθμολογίες των υποψηφίων για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι βαθμολογίες πιθανότατα θα συνοδεύονται και από τα επίσημα στατιστικά των Πανελληνίων εξετάσεων, κάτι που θα μπορέσει να οδηγήσει σε πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την εικόνα των βάσεων εισαγωγής για τη φετινή χρονιά.

Επιπλέον, η διαδικασία της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ώστε μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ενημέρωση μέσω SMS

Από εχθές, Δευτέρα, είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν το κινητό τους τηλέφωνο, προκειμένου να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους, αλλά και για τα τελικά τους αποτελέσματα εισαγωγής.

Πιο αναλυτικά, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2024, όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκεφθούν την πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr, προκειμένου να μπορέσουν να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα (SMS) αρχικά για τις βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν και αργότερα για τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις (οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου, το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς επίσης και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου).

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους ή να τον τροποποιήσουν. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που θα αποσταλεί στο κινητό που δηλώθηκε κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η ενημέρωση μέσω SMS, λειτουργεί συμπληρωματικά με τους υπόλοιπους τρόπους ενημέρωσης των υποψηφίων: Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα και από την online εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, στη διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov.gr (πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες), αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ