Θλίψη στην Ομογένεια: Πέθανε γνωστός εκδότης

Θλίψη στον δημοσιογραφικό χώρο και στην Ομογένεια, σκόρπισε η είδηση του θανάτου του εκδότη της εφημερίδας «Ελληνικός Κήρυκας» Aυστραλίας.

Ο εκλιπών διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στα δρώμενα του ελληνόφωνου τύπου της Αυστραλίας. Άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Τρίτης 19/2/2019 (ώρα Αυστραλίας).

Ο Θεόδωρος Σκάλκος δεν μετέβη στα γραφεία της εφημερίδας, όπως έκανε καθημερινά, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στον «Νέο Κόσμο», εργαζόμενοι του «Κήρυκα».

Μάλιστα, η υπάλληλος που είχε επιφορτιστεί για την καθαριότητα του δωματίου του, το βρήκε κλειστό.

Αφού πέρασαν κάποιες ώρες, η κόρη του Δήμητρα μαζί με τον επί πολλά χρόνια αρχισυντάκτη της εφημερίδας, Μιχάλη Μυστακίδη, κάλεσαν την αστυνομία και πήγαν στο διαμέρισμα. Ήταν κλειδωμένο και έσπασαν την πόρτα.

Τον βρήκαν αναίσθητο, προφανώς από εγκεφαλικό. Το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου πέθανε το απόγευμα (ώρα Αυστραλίας).

Ο εκδότης πέθανε στην Αυστραλία

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Σκάλκος

Ο Θεόδωρος Σκάλκος, με καταγωγή από την Λακωνία, ήταν ιδιοκτήτης του «Ελληνικού Κήρυκα», του «Ελληνίς» και άλλων εφημερίδων που απευθύνονταν στο κοινό της ομογένειας.

Κατά καιρούς έφερε κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες στην Αυστραλία, έχοντας στην ιδιοκτησία του ραδιοφωνικό σταθμό, τηλεοπτικές εκπομπές, τυπογραφείο και ταξιδιωτικό γραφείο.

Επίσης έκανε επανάσταση στον τύπο (και όχι μόνο τον ομογενειακό) με την καθιέρωση της σύγχρονης τεχνολογίας και συνεργάστηκε ακόμη και με τον βαρόνο των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ στην εκτύπωση εφημερίδων του.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ