Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απέλυσε τον Γιώργο Τσίπρα


Η εσωκομματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με νέες απολύσεις υψηλόβαθμων στελεχών. Ο επικεφαλής του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, απέλυσε τον Γιώργο Τσίπρα από τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αυτή η απόφαση έρχεται μετά την απόλυση του Θανάση Θεοχαρόπουλου και προκαλεί ανησυχίες για το μέλλον του κόμματος. Ο Γιώργος Τσίπρας, σε δηλώσεις του, υποστηρίζει ότι η απόλυσή του είναι πιθανόν μια σύμπτωση μετά από τη ραδιοφωνική του συνέντευξη στην ΕΡΑ.

Συγκεκριμένα, ο  ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αναταραχή, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να προχωρά σε απολύσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος. Μετά τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, σειρά είχε ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν είναι πλέον διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Τσίπρας, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι ενημερώθηκε για την απόλυσή του μόλις δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, υποστήριξε την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και της δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων.

«Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων,” δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας. “Προφανώς, η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας».

Ο Γιώργος Τσίπρας πρόσθεσε ότι δεν ανήκει σε αυτούς που δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους, αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδύαζε την πολιτική του δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση.

Η απόλυση του Γιώργου Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην εσωτερική κρίση του κόμματος. Οι πρόσφατες απολύσεις αναδεικνύουν τις έντονες διαφωνίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να ανασυνθέσει τον προοδευτικό χώρο και να διατηρήσει τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ