Βλαντιμίρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν: Δώρα, πολυτέλεια και στρατηγικές συμφωνίες


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε την Πιονγκγιάνγκ και αντάλλαξε δώρα με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, υπογράφοντας παράλληλα συμφωνίες στρατηγικής σύμπραξης. Η επίσκεψη αυτή επιβεβαιώνει τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και αναδεικνύει τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ, πρόσφερε στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν τρία εντυπωσιακά δώρα: μια ρωσικής κατασκευής λιμουζίνα Aurus, ένα σερβίτσιο τσαγιού και ένα ξιφίδιο ναυάρχου. Τα δώρα αυτά αποκαλύφθηκαν από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον σύμβουλο του Πούτιν, Γιούρι Ουσάκοφ.

Ο Πούτιν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, έλαβε ως δώρα διάφορα έργα τέχνης που αναπαριστούν τον ίδιο, συμπεριλαμβανομένων προτομών. Η υποδοχή του Πούτιν στην Πιονγκγιάνγκ ήταν εντυπωσιακή, με χιλιάδες ενθουσιώδεις κάτοικους να τον χαιρετίζουν και τον Κιμ να εκφράζει την πλήρη στήριξή του για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η λιμουζίνα Aurus Senat, που θυμίζει την ZIL της σοβιετικής εποχής, είναι το επίσημο όχημα του Ρώσου προέδρου. Ο Πούτιν είχε ήδη δωρίσει μια πρώτη λιμουζίνα Aurus στον Κιμ τον Φεβρουάριο, ενώ κατά την πρόσφατη τελετή ορκωμοσίας του, ο Ρώσος πρόεδρος μετακινήθηκε με ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, γνωστός για την αγάπη του για τα πολυτελή οχήματα, έχει στη συλλογή του οχήματα όπως Maybach, Mercedes, Rolls-Royce Phantom και Lexus SUV. Παρά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που απαγορεύουν την εξαγωγή πολυτελών ειδών στη Βόρεια Κορέα, ο Κιμ συνεχίζει να εμπλουτίζει τη συλλογή του.

Πρόσφατα, υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα αρχίσει να κατασκευάζει πολυτελή αυτοκίνητα Aurus σε πρώην εργοστάσιο της Toyota στην Αγία Πετρούπολη. Μέχρι στιγμής, στη Ρωσία έχουν πουληθεί 40 οχήματα Aurus από τις αρχές του έτους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι δύο ηγέτες υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής σύμπραξης. Αν και το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκε, ο Κιμ δήλωσε την πλήρη υποστήριξή του στη Ρωσία, ειδικά στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών διήρκεσαν περίπου δύο ώρες και συμπεριλάμβαναν διευρυμένες διαπραγματεύσεις.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η συμφωνία αντανακλά τη βαθιά γεωπολιτική εξέλιξη στον κόσμο, με τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα να θεωρούν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως κοινό εχθρό.

Η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Πιονγκγιάνγκ και τα δώρα που αντάλλαξε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν υπογραμμίζουν τη στενή συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας. Η υπογραφή της στρατηγικής συμφωνίας δείχνει την ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών σε ένα ευρύτερο γεωπολιτικό πλαίσιο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ