Φωτιά στη Βάρης Κορωπίου: Μπαράζ 112 για εκκενώσεις και εκτροπές κυκλοφορίας


Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, με το 112 να στέλνει μηνύματα στους κατοίκους της περιοχής.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Βάρης-Κορωπίου στο ρεύμα προς αεροδρόμιο, μάλλον από αναμμένο τσιγάρο. Κοντά στην εστία της φωτιάς που πήρε άμεσα διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων 4 έως 5 μποφόρ υπάρχουν κάποια εργοστάσια, αλλά και μερικά σπίτια.

Περισσότεροι από 40 πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο προσπαθώντας να περιορίσουν τις φλόγες προτού φτάσουν στα σπίτια αλλά και σε διάσπαρτες επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή. Μεταξύ αυτών είναι εταιρείες ξυλείας, εμπορίας και ενοικιάσεως οχημάτων καθώς και στάθμευσης και επισκευής σκαφών.

Ξεκίνησαν οι εκκενώσεις – Κοντά στα σπίτια οι φλόγες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Αρχές εκκένωσαν κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή Κίτσι, ενώ σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δήλωσε ότι η φωτιά έχει αρχίσει να μπαίνει σε σπίτια.

H φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων ενώ υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια προς τα Λαμπρικά. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ενώ καταφτάνουν συνεχώς ενισχύσεις. Επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Η Αττική Οδός ενημέρωσε ότι λόγω της πυρκαγιάς είναι κλειστή η έξοδος της Αττικής Οδού για τους προορισμούς Κορωπί – Βάρη – Αγία Μαρίνα. Παραμένει ανοιχτή η έξοδος προς τους προορισμούς Μαρκόπουλο – Παιανία.

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ