Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο στους κεντρώους ψηφοφόρους»


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε στις επικρίσεις που δέχτηκε από τους συντρόφους του για το εκλογικό αποτέλεσμα, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ σημείωσε άνοδο και είναι πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους.

Υποστήριξη της Ανόδου του ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε την τοποθέτησή του τονίζοντας την άνοδο της παράταξης:

«Ξεκινήσαμε μια πορεία πετυχαίνοντας τη σταδιακή άνοδο της παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη αυτονομία προγράμματος και πολιτικής ισχύος. Αναλαμβάνοντας την ηγεσία δεσμεύτηκα για πολιτική αυτονομία, ανανέωση και προοπτική. Τα έχουμε και τα τρία, αρκεί να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με κόπο».

Κριτική και Απαντήσεις

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχτηκε, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Δέχομαι κάθε κριτική επί του αποτελέσματος. Άλλο όμως να λες ότι δεν ανεβήκαμε ποσοστιαία όσο θα θέλαμε, κι άλλο να παρουσιάζεις μια εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι κάθε ψηφοδέλτιο έχει πάνω το όνομά του και η Νέα Δημοκρατία υπέστη τη μεγαλύτερη εκλογική ήττα».

Αξιολόγηση της Εκλογικής Επίδοσης

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε την εκλογική επίδοση του ΠΑΣΟΚ και απάντησε στις εσωκομματικές ενστάσεις:

«Ακούω ότι χάσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ήττα η διαφορά των 24 μονάδων, που μας χώριζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχει γίνει 2; Το 13% είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα. Χωρίς στήριξη συμφερόντων και χωρίς μιντιακό ούριο άνεμο. Μετά από δώδεκα χρόνια το χρώμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στον εκλογικό χάρτη και είμαστε δεύτερο κόμμα σε 19 περιφέρειες».

Κυρίαρχο Κόμμα στους Κεντρώους Ψηφοφόρους

Απαντώντας στις κατηγορίες για απώλεια του κέντρου, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Υπήρχε ένα αφήγημα από τη Νέα Δημοκρατία στο οποίο βοηθήσατε και κάποιοι από εσάς ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει το κέντρο και οι αποφάσεις του είναι στροφή στον λαϊκισμό. Πώς λοιπόν ήμασταν πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους; Εμείς πήραμε 31%, η Νέα Δημοκρατία 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ 8%. Άρα, οι κεντρικές πολιτικές μας επιλογές όχι μόνο δεν τραυμάτισαν τη θέση της παράταξης στο πολιτικό σύστημα, αλλά την ενίσχυσαν».

Νέα Στρατηγική για τα Μεγάλα Αστικά Κέντρα

Ο κ. Ανδρουλάκης αναγνώρισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει στρατηγική στα μεγάλα αστικά κέντρα και τόνισε την ανάγκη να προσεγγίσει τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα:

«Στα μεγάλα αστικά κέντρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει στρατηγική. Να το συζητήσουμε. Τα προβλήματα είναι δύο: μεγάλα αστικά κέντρα και κόσμος εκτός των τειχών. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναμιλήσει στην καρδιά και την ψυχή στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα. Σήμερα αναλύουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και στην Κ.Π.Ε. αποφασίζουμε τον οδικό χάρτη».

Με την τοποθέτησή του αυτή, ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλησε να καταδείξει την πρόοδο του ΠΑΣΟΚ και να ενισχύσει το ηθικό των στελεχών του κόμματος, ενώ παράλληλα κάλεσε για συζήτηση και αλλαγή στρατηγικής όπου χρειάζεται.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ