Θέλεις να ξανθύνεις τα μαλλιά σου αλλά φοβάσαι ότι θα τα καταστρέψεις; Διάβασε αυτό


Κάνε τη μεγάλη αλλαγή ακολουθώντας τα σωστά βήματα

Selena Gomez, Khloe Kardashian, Solange, Zoe Kravitz, Miley Cyrus, Karlie Kloss, Lady Gaga…Η λίστα με τις celebrities που έγιναν από μελαχρινές ξανθές είναι μεγάλη, αλλά η αλήθεια είναι ότι η μετάβαση από το σκούρο σε ένα πιο ανοιχτό χρώμα μαλλιών είναι πιο δύσκολη απ’ότι φαίνεται. Απαιτεί ώρες σε μια καρέκλα κομμωτηρίου, χρήματα, μπουκάλια μωβ σαμπουάν, και όχι μόνο.

Οι ειδικές χρώματος του Hollywood Kristin Ess, Aura Friedman και Rita Hazan μοιράζονται τις σημαντικότερες συμβουλές για την αλλαγή από το καστανό στο ξανθό και απαντούν τις πιο κοινές ερωτήσεις:

Υπάρχουν άτομα που δεν πρέπει να γίνουν ξανθά;

Αυτό που πρέπει να πάρεις υπόψη σου, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι ο τύπος και η υφή των μαλλιών σου. Αν έχεις εύθραυστα μαλλιά ή αν τα έχεις ήδη περάσει με χημικά όπως σε μια περμανάντ, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξουν βλάβες, λέει η Hazan. Εάν τα μαλλιά σου είναι υγιή και δεν είναι επιρρεπή σε θραύσεις, τότε βρες έναν καλό χρωματιστή και κλείσε ένα ραντεβού για να συζητήσεις αναλυτικότερα μαζί του τις προσδοκίες σου και να δείτε μαζί ποιο είναι το πιο ρεαλιστικό πιθανό αποτέλεσμα.

Πόσες δόσεις ντεκαπάζ χρειάζονται για να ανοίξουν τα μαλλιά;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να ανοίξουν τα μαλλιά, οπότε οι συμβουλές που θα πάρεις από τον επαγγελματία που θα επισκεφθείς είναι καθοριστικής σημασίας. Μερικοί χρωματιστές, όπως η Friedman, προτιμούν να χρησιμοποιούν μόνο μία δόση. Εάν τα μαλλιά σου έχουν από τη φύση τους κόκκινους ή πορτοκαλί υποτόνους, ο χρωματιστής μπορεί να βάψει τα μαλλιά σου σε δύο έως τρία ραντεβού για να κάνει το χρώμα να φαίνεται ομοιόμορφο. Άλλοι, όπως η Ess, προτιμούν να ανοίγουν σιγά-σιγά τα μαλλιά σε μια μακρύτερη και πιο ακριβή διαδικασία για να αποφευχθούν τα ‘επίπεδα’ αποτελέσματα.

Θα σπάσουν τα μαλλιά μου;
Ναι, το πιο πιθανό είναι ότι θα δεις τουλάχιστον μια μικρή θραύση. Η Ess λέει πάντα στους πελάτες της να είναι προετοιμασμένοι για αυτό. “Μου αρέσει να είμαι ρεαλίστρια και μου προκαλεί πάντα μεγάλη έκπληξη όταν δεν υπάρχει θραύση όταν τελειώσουμε”, εξηγεί.

Πόσος καιρός θα χρειαστεί για να ανοίξουν τα μαλλιά μου;
Το ραντεβού χρωματισμού σίγουρα θα ποικίλλει ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα αντιδράσει το φυσικό σου χρώμα κάτω από το χλωρίνη και την κατάσταση των μαλλιών σου. Ένα ραντεβού χρωματισμού μπορεί να πάρει από δύο έως δέκα ώρες – ή και περισσότερο.

Πόσο συχνά πρέπει να κλείνω ραντεβού για την ανανέωση του χρώματος;
“Κλείσε ραντεβού με τον χρωματιστή σου κάθε πέντε με επτά εβδομάδες, ανάλογα με το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα μαλλιά σου”, λέει η Friedman.

Τι θα πρέπει να αλλάξω στα προϊόντα που χρησιμοποιώ;
Αρχικά, θα πρέπει να πάρεις ένα μωβ σαμπουάν. Εάν παρατηρήσεις ότι τα μαλλιά σου είναι λίγο πορτοκαλί ή κόκκινα, πλύνε τα με ένα χρωματισμένο σαμπουάν ή μάσκα μαλλιών για να διώξεις το μπρούτζινο χρώμα. Η Friedman προτείνει επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα γάλα καθαρισμού αντί για σαμπουάν μετά το πρώτο ραντεβού σου. “Ένα προϊόν που δεν περιέχει απορρυπαντικά και θειικά άλατα θα καθαρίσει τα μαλλιά από κάθε βρωμιά, λάδι και προϊόν χωρίς να τα αφήσει υπερβολικά ξηρά”, εξηγεί. “Βεβαιώσου ότι έχεις απλώσει το προϊόν ομοιόμορφα πάνω στο τριχωτό της κεφαλής.” Η Friedman επίσης προτείνει να χρησιμοποιήσεις την παλάμη των χεριών σου αντί για τα δάχτυλά σου για να κάνεις ήπιο μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου.

Πόσο καιρό μπορώ να διατηρήσω (ρεαλιστικά) τα ξανθά μαλλιά χωρίς να ρισκάρω την υγεία τους;
“Ρεαλιστικά, μπορείς να διατηρήσεις τα ξανθά μαλλιά για ένα χρόνο”, λέει η Hazan. Η πλατίνα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι καλή ιδέα, διότι μπορεί να είναι πολύ επιζήμια. Η Hazan προτείνει, εάν θέλεις να κρατήσεις την πλατίνα για χρόνια, να κόβεις συχνά τα μαλλιά σου για να αποφύγεις την υπερβολική θραύση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ