H υβριδική Lamborghini θα είναι στην Φρανκφούρτη


Προς το παρόν η επόμενη Lamborghini είναι γνωστή με την κωδική ονομασία LB48H, αλλά το μοντέλο που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το φθινόπωρο στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα έχει ένα φαντεζί όνομα. Η LB48H θα χρησιμοποιεί ως πηγή έμπνευσης την πρωτότυπη Terzo Millenio που βλέπετε στις φωτογραφίες και θα αποδίδει φόρο τιμής στο έτος 1963 που είναι αυτό της ίδρυσης της.

Το σύστημα πρόωσης θα συνδυάζει έναν V12 των 6,5 lt που θα κινεί τους πίσω τροχούς όταν μπροστά θα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας συνθέτοντας μια «καλωδιακή» τετρακίνηση. Η συνδυαστική ισχύς αναμένεται να ξεπερνά τα 840 άλογα, ενώ ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός (μπαταρίες, ηλεκτρικό μοτέρ) θα προσθέτει περίπου 200 kg.

Το νέο υβριδικό σύστημα θα περάσει και στην επόμενη γενιά Aventador και πιθανότατα θα έχει την δυνατότητα καθαρής ηλεκτροκίνησης για μερικές δεκάδες χιλιόμετρα. Η νέα Aventador αναμένεται του χρόνου αφού ακόμη και τώρα πουλάει με την SVJ να έχει γίνει ανάρπαστη στις πρώτες 3-4 εβδομάδες της διαθεσιμότητας της, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού εμπορικού διευθυντή Federico Foschini που έκανε στο motoring.com.au.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ