Η μικρή ζωγράφος: Κορίτσι με μυασθένεια δημιουργεί αριστουργήματα! (vid)


Η ταλαντούχα Kate πάσχει από μυϊκή δυστροφία, αλλά αυτό δε μειώνει ούτε στο ελάχιστο το πάθος της για τη ζωγραφική.

Ένας μικρός ήλιος

Έτσι αποκαλούν την Kate οι γονείς της. Ένα παιδί χαμογελαστό και αισιόδοξο παρά τη δύσκολη πάθηση που κλήθηκε να διαχειριστεί από πολύ μικρή ηλικία. Σε βίντεο μάλιστα που έφτιαξαν για εκείνη, η μικρή ζωγράφος με τη μυϊκή δυστροφία μας συστήνεται και μοιράζεται μαζί μας σκέψεις απλές, ίσως για κάποιους από εμάς δεδομένες, μα πάρα πολύ σημαντικές.

«Είμαι η Kate. Γεννήθηκα το 2006. Κοίτα το χαμόγελό μου. Είναι ο τρόπος μου για να ζω χαρούμενη παρά την κατάστασή μου που οφείλεται σε εκ γενετής μυϊκή δυστροφία. Η αλήθεια είναι ότι όλοι είμαστε ξεχωριστοί σε αυτόν τον κόσμο. Αν με ρωτήσεις τι ονειρεύομαι, παλαιότερα θα σου έλεγα να περπατώ και να χοροπηδώ. Αλλά σήμερα το μόνο που θέλω είναι να αναπνέω μόνη μου, χωρίς μηχανική υποστήριξη, να μη φοβάμαι να ανασάνω βαθειά. Η οικογένειά μου με υποστηρίζει και πιστεύει σε ένα μέλλον που θα είμαι ακόμα πιο χαρούμενη. Οι φίλοι μου με βοηθούν να έχω μια ενδιαφέρουσα ζωή και εγώ ανταποδίδω γιατί η φιλία και η αγάπη είναι αιώνια!»

Η ζωή με μυϊκή δυστροφία

Η Ekaterina “Kate” Borodulkina για πρώτη φορά εμφάνισε συμπτώματα μυϊκής δυστροφίας στην τρυφερή ηλικία των τριών μηνών, αλλά η επίσημη διάγνωση έγινε όταν ήταν τεσσάρων. Η ασθένεια αυτή προκαλεί προοδευτική αδυναμία και απώλεια μυών και μέχρι να διαγνωστεί η Kate αδυνατούσε ήδη να περπατήσει, να σηκώσει τα χέρια της, ακόμα και να στηρίξει το κεφάλι της.

Η ανακάλυψη ενός ταλέντου

Αλλά παρόλα αυτά- ή πιο σωστά εξαιτίας αυτών των εμποδίων, η Kate διοχέτευσε όλη της την ενέργεια σε ένα ταλέντο που εκδήλωσε από τη νηπιακή ηλικία.

Μεγαλώνοντας στη Μόσχα η Kate ξεκίνησε από την ηλικία των δύο ετών να ζωγραφίζει καθισμένη στην παιδική της καρέκλα και χρησιμοποιώντας τα μολύβια της.

Οι γονείς της βλέποντας το ιδιαίτερο ταλέντο της κόρης τους την ενθάρρυναν, εγγράφοντάς την σε τμήμα σχολής καλών τεχνών για παιδιά με εξαιρετικά ταλέντα.

Η Kate δεν μπορεί να περπατήσει ή να σηκώσει τα χέρια της, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε στο να βρει το δικό της ιδιαίτερο στυλ όσον αφορά τον τρόπο και τη μέθοδο με την οποία ζωγραφίζει. Συνήθως ξαπλωμένη σε εμβρυακή στάση στο κρεβάτι της με τις μπογιές και τα μολύβια της, αναπαριστά εικόνες από τη φύση που τόσο αγαπά, όπως ζώα και τοπία. Τα έργα της μάλιστα έχουν παρουσιαστεί και σε εκθέσεις.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τη μικρή ζωγράφο και τον απίστευτο τρόπο με τον οποίο δίνει ζωή σε λευκές σελίδες χαρτιού με τις επιδέξιες κινήσεις του πινέλου της, δημιουργώντας πολύχρωμες εικόνες από τοπία, ζώα και λουλούδια.

Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε και μην ξεχάσετε να μοιραστείτε με φίλους σας το βίντεο με τη μικρή ζωγράφο που μας εμπνέει, διδάσκοντάς μας ότι τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει από το να κάνουμε αυτό που αγαπάμε!

Επιμέλεια: Εβελίνα Πετρίτη



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ